Listarea CE Oltenia, amânată din nou

Termenul limită pentru listarea la bursă a CE Oltenia, prevăzut în actul constitutiv al companiei, a expirat la finalul lunii mai, iar pe 11 iulie acționarii se reunesc într-o ședință pentru a aproba prelungirea cu un an a termenului-limită de listare.

De la înfiinţare, la 31 mai 2012, au fost nenumărate amânări. Inițial, termenul de listare era de 24 de luni de la înregistrarea la Registrul Comerțului, acesta fiind ulterior prelungit de 2 ori, la 36 de luni, iar apoi la 48 de luni. Acum, acționarii CE Oltenia urmează să ia în discuție prelungirea termenului limită de listare la 60 de luni de la înregistrarea societății.

Secretomanie în instituţiile statului
Nu numai că CE Oltenia este pe pierdere uriașă de doi ani, dar nici alte condiţii necesare pentru lansarea și finalizarea ofertei publice de acțiuni la CE Oltenia nu au fost îndeplinite. Printre condiţiile neîndeplinite se numără și finalizarea raportului privind auditarea zăcămintelor de cărbune aflate în exploatările CE Oltenia. În acest caz este vorba despre informații clasificate aflate în custodia Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM) și pe care agenția refuză să le facă publice!! Vicepremierul și ministrul Economiei, Costin Borc, a declarat pentru profit.ro că ANRM ar trebui să renunțe la secretomania moștenită din comunism cu privire la datele despre rezervele și zăcămintele de resurse naturale ale României, iar aceste date ar trebui să fie accesibile și transparente, pentru că ele îi atrag pe potențialii investitori în acest sector.

Vizualizări: 964

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: