Vezi câte disponibilizări a făcut CEO de la înfiinţare

Complexul Energetic Oltenia a notificat Agenția de Șomaj cu privire la cele două mii de disponibilizări pe care le va face începând cu 1 august. Conducerea companiei a anunțat de mai mult timp disponibilizări în cadrul unității, însă numărul a rămas incert chiar și pentru sindicate. Cert este că și sindicaliștii, dar și conducerea AJOFM cred că numărul disponibilizaților nu va trece de 500.

Notificarea privind cele două mii de disponibilizări de la CEO a ajuns la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă. Oamenii vor pleca în schimbul unor salarii compensatorii, însă directorul agenției crede că, deși s-au anunțat două mii, nu vor pleca acasă mai mult de 500 de oameni, și aceia în prag de pensionare. ”Vineri, 10 iunie, am primit notificare prin care ni se menționează faptul că urmează să fie concediate începând cu 1 august, două mii de persoane din care 1.332 ar fi din activitatea minieră, 421 din activitatea energetică și 247 din alte activități. Sindicatele s-au așezat la masa tratativelor cu administrația și cu siguranță că nu acesta va fi numărul de persoane care vor fi disponibilizate. Eu, din discuțiile purtate cu dumnealor, cred că se va ajunge la un număr de 500 de persoane și din acelea care practic vor întruni condițiile de pensionare”, a spus Romeo Chiriac, șeful AJOFM Gorj.

Șomeri pe bandă rulantă
Șirul disponibilizărilor din Complexul Energetic Oltenia a început în anul 2012. Atunci 120 de oameni care lucrau la CE Turceni au plecat acasă, pe listă fiind 140 de persoane. În 2013 alți 699 de salariați au rămas fără un loc de muncă. Potrivit autorităților, aceștia nu erau efectiv salariații CE Oltenia, fiind angajații firmelor în care CE Oltenia este acționar majoritar. Este vorba de Olservmin, Sind Jilț, Cazare Cantine Motru, UMR. În 2014 nu au fost concedieri, dar anul trecut, 2015, au plecat acasă alți 1.558 de salariați.

Vizualizări: 3,079

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: