Listele cu beneficiarii locuinţelor ANL, afişate astăzi pe site-ul primăriei

Primăria Târgu Jiu a finalizat listele cu beneficiarii celor 160 de apartamente şi garsoniere ANL. Potrivit viceprimarului Aurel Popescu, listele vor fi afişate în cursul zilei de astăzi pe site-ul primăriei. Deşi locuinţele vor fi repartizate în aceste zile, beneficiarii se vor putea muta abia la începutul lunii aprilie, după ce va fi sistematizată zona. În prima fază, canalizarea va fi asigurată de către o fosă septică, întrucât lucrările reţelei nu au putut fi finalizate.

Municipalitatea a întocmit listele cu beneficiarii celor 160 de apartamente şi garsoniere ANL. Autorităţile locale spun că listele vor fi afişate pe site-ul primăriei în cursul zilei de astăzi. În termen de 10 zile, cei nemulţumiţi pot solicita recalcularea punctajului. „S-au finalizat anchetele sociale la primii 250 de solicitanţi care au întocmit punctaje mari, după ce s-a făcut o periere a listelor întrucât foarte mulţi au depăşit vârsta de 35 de ani sau între timp şi-au cumpărat locuinţe. S-au reverificat documentele şi s-a întrunit Comisia de Fond Locativ care a întocmit listele cu beneficiarii. În cursul zilei de luni vom afişa listele pentru site-ul primăriei pentru că totul să fie cât mai transparent. Va urma o perioadă de contestaţii de 10 zile în care cei care se cred neîndreptăţiţi pot cere reverificarea documentelor”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Canalizarea asigurată de o fosă septică

Târgujienii care vor primi locuinţă ANL se vor putea muta abia la începutul lunii aprilie, după ce va fi sistematizată zona. Între timp, beneficiarii se vor putea ocupa de deschiderea partidelor la utilităţi. „Cei care vor primi acum locuinţă nu se vor putea muta la începutul lunii februarie întrucât imediat ce vremea ne va permite vom relua lucrările de sistematizare a zonei. Sperăm ca până la sfârşitul lunii martie-începutul lunii aprilie să le finalizăm. Între timp beneficiarii se vor putea ocupa de deschiderea partidelor de gaze şi energie electrică pentru că s-au finalizat racordurile la aceste reţele”, a menţionat Aurel Popescu.

Viceprimarul a mai precizat că singurele lucrări ce nu vor putea fi finalizate curând sunt cele la reţeaua de canalizare. Cu toate acestea oamenii nu vor avea de suferit întrucât, la sfârşitul anului trecut, municipalitatea a achiziţionat o fosă septică. Pentru aceasta s-a plătit în jur de 100 de mii de lei. „Vor dura mai mult lucrările de canalizare, însă pentru ca locuinţele să poată fi date în folosinţă s-a achiziţionat şi montat o fosă septică. Aceasta a costat aproximativ 100 de mii de lei. Este o investiţie bună pentru că după ce va fi pusă în funcţiune canalizarea, fosa septică va putea fi folosită la un alt obiectiv”, a menţionat Popescu.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: