Liviu Andrei, supărat pe Greblă şi Popeangă

Prefectul Liviu Andrei s-a supărat pe senatorul Toni Greblă şi pe deputatul Vasile Popeangă pentru că au făcut campanie electorală la o întâlnire cu vârstnicii. Pentru că majoritatea parlamentarilor au lipsit, cei de la PSD au politizat întâlnirea cu vârstnicii, sugerându-le prin glume cu cine să voteze. Discursurile acestora l-au deranjat foarte tare pe prefect, care le-a spus că astfel de discuţii se fac în localuri, nu la o întâlnire în care pensionarii vin să îşi spună problemele.

Senatorul Toni Greblă crede că prefectul Liviu Andrei a organizat această întâlnire între parlamentari şi pensionari pentru că e an de campanie electorală. „Actualei puteri i-a venit pofta de dialog social. E an electoral şi puterea în sfârşit a adunat o parte din pensionari ca să dea aportul cu privire la modul cum funcţionează Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. Probabil o întâlnire cu pensionarii din partea puterii nu e chiar plăcută, se aşteaptă şi la nişte reproşuri foarte importante”, spune Greblă. Dacă parlamentarii puterii au lipsit de la şedinţă, cei doi reprezentanţi din PSD, Vasile Popeangă şi Toni Greblă, au găsit prilejul să facă puţină campanie electorală, spunându-le pensionarilor că în ultimul timp gradul de sărăcire al populaţiei a crescut cu 40%, de ce nu mai sunt bani pentru pensii şi cum se fură în România. Discursul senatorului Toni Greblă a culminat şi cu o glumă cu iz politic referitoare la modul în care votează americanii. Faptul că pentru a „descreţi“ frunţile pensionarilor senatorul Greblă a spus că americanii, dacă au suficienţi bani în portofel votează cu puterea, iar dacă au mai puţini bani votează cu opoziţia l-a supărat la culme pe prefectul Liviu Andrei, care le-a reproşat parlamentarilor că astfel de discuţii se pretează în localuri, nu în faţa unor oameni care vin să îşi expună problemele. „Dacă America este ţara posibilităţilor, există ţări în lumea asta unde imposibilităţile îşi găsesc locul, iar americanii au propriile lor alegeri şi propriul lor stil de viaţă. Nu cred că este locul unde se pot spune astfel de lucruri, ci cred că este un local unde se pot spune astfel de lucruri. Cred că ne-am întâlnit azi aici ca să aflăm ce probleme au pensionarii”, declară prefectul judeţului, Liviu Andrei.

REPLICĂ

„Eu i-am invitat pe toţi, iar eu le voi trimite la fiecare în parte ce s-a discutat aici. Faci politică şi campanie în timpul unei şedinţe unde vii să preiei ce vor pensionarii şi pleci mai departe. Le ştiu opţiunile politice, dar nu le prezinti în astfel de şedinţe. A fost un discurs politic şi a spus că nu are o discuţie politică. Eu îl respect pe Greblă, dar acum a greşit”, spune Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: