Prefectul Andrei, forţat să candideze la primăria Târgu Jiu

Liviu Andrei, prefectul județului Gorj, va fi sondat pentru funcția de primar al municipiului Târgu Jiu. Decizia a fost luată în cadrul Biroului Permanent Județean ce a avut loc miercuri seara. Tot în cadrul BPJ s-a stabilit calendarul sondajelor în perioada următoare pentru cele două organizații municipale de la Târgu Jiu și Motru. Alături de Liviu Andrei vor mai intra în sondaje și subprefectul Marcel Romanescu, Nicolae Daviţoiu și alte două persoane ale căror nume nu au fost încă dezvăluite. Prefectul Andrei se vede în faşa faptului împlinit pentru că nu ştia de acest lucru. Se gândea mai degrabă la Consiliul Judeţean…

Ședință BPJ cu surprize la PDL Gorj. Printre cei sondați pentru o eventuală funcție de primar se numără actualul prefect Liviu Andrei. Afirmația a fost făcută de secretarul general adjunct al PDL, Ion Fugaru. ”La Târgu Jiu s-a stabilit ca până la 31 martie să se efectueze sondajele pentru primăria Târgu Jiu. Până la această dată vor fi sondate persoane care vor candida la funcția de primar. Pe listele de sondaj vor fi incluși Marcel Romanescu, Liviu Andrei, Nicolae Davițoiu și alte două persoane care nu pot fi date încă publicității din motive de securitate pentru opoziție”, a declarat Ion Fugaru. Acesta a anunțat că Dan Vâlceanu s-a retras de pe listele de sondaj. Vâlceanu a explicat faptul că nu este vorba despre o retragere, ci pur şi simplu nu este interesat să candideze pe acest post pentru că nu i se potriveşte.    

Andrei nu ştia de decizie

Prefectul de Gorj, Liviu Andrei a rămas complet uimit de decizia BPJ. Acesta a declarat că habar nu avea de această modificare și că oricum nu va intra într-o luptă pe care nu poate să o valorifice. ”Nu știu absolut nimic. Poate pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, nu pentru primar. De fapt, partidul poate face sondaje pentru orice funcție. Eu nu intru într-o luptă decât dacă pot să valorific ceva. Aștept să văd rezultatul sondajelor”, a declarat Liviu Andrei, prefectul județului Gorj.

Cât despre municipiul Motru, Fugaru a anunțat că termenul de sondare este același, 31 martie 2012. Aici au fost stabiliți cinci candidați. ”La Motru până pe 31 martie o să se efectueze sondajul pentru cele cinci persoane stabilite și lista de consilieri în ordinea numărului politic de pe liste”, a precizat Fugaru.

MODIFICĂRI

Acesta a anunțat că programul stabilit de organizație ar putea fi schimbat dacă Curtea Constituțională decide că alegerile nu vor fi comasate. ”Dacă Curtea Constituțională va decide că alegerile din 2012 nu vor fi comasate atunci programul stabilit cu organizațiile va fi schimbat”, a adăugat Ion Fugar, secretar general adjunct al PDL Gorj.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: