Patru parlamentari de Gorj, în grevă de milioane de euro

Gorjenii din colegiile parlamentarilor PSD Victor Ponta, Vasile Popeangă, Toni Greblă şi Mugurel Surupăceanu au aflat ieri despre aceştia împreună cu cei de la PNL şi PC că aduc prejudicii de 1,4 milioane de euro pe lună la bugetul statului prin faptul că au decis să intre în grevă parlamentară. Reprezentanţii PDL Gorj spun că acţiunea are drept scop informarea cetăţenilor despre faptul că aceşti parlamentari nu merg la serviciu blocând sute de legi, dar îşi ia banii. Imediat a venit şi replica celor din Opoziţie care cataloghează iniţiativa drept o mizerie.

„Parlamentarii PSD, PNL, PC au intrat în grevă de lux! Nu vor să muncească dar vor să primească: indemnizaţii, maşini, cazare la hoteluri, sume forfetare şi diurne. În total, parlamentarii de la PSD, PNL şi PC cheltuiesc din banii statului 1,4 milioane de euro lunar. Atât te costă pe tine, românul de rând, să întreţii pe deputaţii şi senatorii care preferă să facă grevă decât să-şi facă treaba în parlament. El este unul dintre chiulangii! Victor Ponta, preşedinte PSD, deputat PSD”, e arată pe respectivul afiş.

Pe verso apare o caricatură în care este prezentat un muncitor pe spatele căruia stau Victor Ponta, Crin Antonescu şi Dan Voiculescu dar şi un coş de gunoi în care este aruncată Constituţia.

Militaru: Am folosit metodele PSD

Am folosit propriile lor metode, spune deputatul de Gorj Severus Militaru, care a amintit de celebra „listă a ruşinii“ în care erau trecuţi toţi parlamentarii PDL care votaseră reducerea pensiilor, reducere care nu a existat, spune acesta. „Nu sunt încântaţi de aceste metode dar şi ei foloseau acea listă a ruşinii care anunţau că noi am votat acea reducere a pensiilor care nu a existat până la urmă. Metodele pe care le folosesc ei, acum le displac“, a declarat deputatul Militaru.

Acţiunea de împrăştiere a acestor afişe în judeţ este dusă la îndeplinire de organizaţia de tineret. „Este o acţiune pe care o desfăşurăm prin intermediul organizaţiei de tineret, o acţiune în colegiile unde aceşti parlamentari chiulangii şi-au câştigat mandatul.. Am crezut de cuviinţă că unii dintre cetăţeni nu au acces la informaţie şi am decis să împărţim aceste materiale. Sunt şi cu domnul Surupăceanu, domnul Popeangă şi domnul Greblă. Trebuie să ştie că au trimis în Parlament un om care nu merge la serviciu. Doar ia banii“, a declarat Dan Vâlceanu, secretar executiv adjunct al PDL Gorj.

Cârciumaru: Este o acţiune mizerabilă

Acuzaţia potrivită căreia parlamentarii opoziţiei irosesc 1,4 milioane de euro pe lună prin refuzul de a participa la vot l-a enervat pe Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj. „Este o acţiune mizerabilă care vine din partea celor aflaţi la putere pentru că forma de protest a parlamentarilor este corectă prin greva parlamentară atâta timp cât opoziţia nu a avut un câştig de cauză în Parlament. Cei aflaţi la putere au făcut ce-au vrut“, a declarat Cârciumaru.

„Mă întristează logica dlui Cârciumaru“, a replicat Dan Vâlceanu, amintind că şi consilierii locali ai PDL ar trebui să plece acasă pentru că nu au câştig de cauză în Consiliul Local Târgu Jiu.

Ieri pe la ora prânzului Toni Greblă, senator PSD, nu afişe dacă în judeţ sunt afişe şi cu el, dar crede că pedeliştii sunt disperaţi. „Sunt nişte manifestări puerile şi dovedesc capacitatea intelectuală limitată a celor care le fac. Este o încercare disperată a celor din PDL“, a declarat la Radio Infinit senatorul Greblă. 

Supărat peste măsură este şi deputatul Vasile Popeangă. Acesta promite o conferinţă de presă în acre se explice cum e cu greva parlamentară şi cheltuielile.

Galerie foto


Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: