Liviu Andrieș precizează că CSM Târgu Jiu va juca în Cupa EHF

CSM Târgu Jiu a avut un parcurs senzațional în Cupa României, unde a ajuns până în finală, fiind învinsă de CSM București. Grație acestui parcurs jucătoarele de la Târgu Jiu vor evolua sezonul următor într-o cupă europeană.

Handbalistele de la Târgu Jiu au cucerit medaliile de argint și trofeul de finalistă a Cupei României. Rezultatul din Cupa României a propulsat echipa gorjeană în Cupa EHF, acolo unde antrenorul Liviu Andrieș a precizat recent că va juca echipa sa deși au apărut și discuții legate de Liga Campionilor.

Liviu Andrieș a vorbit la conferința de presă susținută înaintea ultimului meci al acestui sezon, cel cu echipa din Brăila, și despre participarea echipei gorjene în cupele europene. Ca finalistă a Cupei României, CSM Târgu Jiu va juca în EHF: ”Federația ne-a invitat să spunem concret în ce competiție vom participa. Normal, în urma rezultatelor din Final 4, vom juca în Cupa EHF. Vom vedea dacă în preliminarii sau în grupe, dar sigur vom participa în Cupa EHF. Locul nostru este, ca finalistă a Cupei României, în EHF. Dacă e să participăm direct în grupele EHF, o vom face după luna ianuarie, deci mai este timp destul pentru transferuri. Noi am făcut transferuri pentru sezonul viitor de Liga Florilor, care se anunță foarte greu, mult mai greu ca acest sezon. E clar că pentru competiția care va urma, va trebui să mai transferăm ceva jucătoare de calitate. Cred că tuturor celor care sunt alături de echipă li s-a ridicat mingea la fileu, vor trebui să facă eforturi pentru a face față în acea competiție europeană”.

Cert este că, pentru prima dată în istoria handbalului românesc, o echipă nou-promovată reușește la finele sezonului să își asigure prezența în cupele europene!

CSM Târgu Jiu și Dunărea Brăila joacă vineri partida care contează pentru ultima etapă din actuala stagiune din Liga Florilor, de la ora 17:30.

Galerie foto


Vizualizări: 686

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: