Localnicii din Tismana, puși să plătească gunoiul din 2014

Locuitorii din Tismana, județul Gorj, au primit în aceste zile înștiințări că trebuie să plătească o diferență la taxa de salubritate din 2014 până în prezent.

Este vorba de sute de lei de fiecare familie, bani ceruți ilegal de primărie.

Consiliul Local a decis în urmă cu niște ani să subvenționeze serviciul de salubrizare, astfel că primăria a suportat o parte din cheltuieli. Un control al Curții de Conturi a arătat că asta s-a întâmplat cu încălcarea legii și că banii trebuie recuperați.

Ar tebui recuperați de la consilierii locali care au votat o hotărâre ilegală, dar salariații de la primărie au preferat să trimită decizii de impunere localnicilor.

Decizia nu este semnată de primar, ci de doi funcționari. De altfel, primarul chiar comenta pe o rețea de socializare că nu pot fi recuperați bani pe opt ani în urmă, pentru că nu permite legea.

Oamenii sunt revoltați și mulți dinte ei spun că vor contesta în instanță deciziile de impunere, nefiind vina lor că serviciul de salubritate nu a fost taxat corespunzător. Mai mult, unii au comentat și faptul că tarifele erau mari oricum. Cineva spunea că locuiește în străinătate și vine acasă doar șase săptămâni pe an, dar plătește 260 de lei pe an pentru ridicarea gunoiului.

Galerie foto


Vizualizări: 3,672

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: