Locuinţe pentru navetiştii din Bumbeşti-Jiu

Primarul din Bumbeşti-Jiu are în plan să construiască douăzeci de locuinţe pentru navetişti. Constantin Bobaru a anunţat că va prelua un teren de la Hidroconstrucţia pe care îl va destina acestui proiect. În prezent, sute de persoane fac naveta până în Bumbeşti-Jiu, în fiecare zi. Muncesc la Uzina Mecanică Sadu ori la firmele din Parcul Industrial.

„Uzina Mecanică Sadu a scos la bătaie 40 de locuri de muncă şi sunt o mie şi ceva de CV-uri. Deja, fac naveta la Sadu II, fosta platformă, foarte mulţi oameni din zona Valea Gilortului şi Amaradiei. Eu m-am gândit să fac ceva pentru aceşti oameni. Nu poţi face naveta la infinit. Localitatea Bumbeşti-Jiu este o colonie muncitorească. Aşa a luat naştere oraşul”, a declarat primarul Constantin Bobaru.

Primele locuinţe vor fi construite chiar în acest an, promit autorităţile din Bumbeşti-Jiu. „Anul acesta dau drumul la construirea unor locuinţe. Cam 20. Avem deja cereri. O să iau de la Hidroconstrucţia 2,5 hectare de la fosta colonie ACH. Oamenii aceia au fost lăsaţi ai nimănui. Încet, încet, vrem să dăm credibilitate zonei, să vadă oamenii că se poate munci şi în România”, a mai spus primarul. (M.M.)

Vizualizări: 3,105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: