Sute de gorjeni aşteaptă dispozitive medicale

Vorbim de copii care au nevoie de proteze ori adulţi care au solicitat proteze auditive sau aparate de oxigen. Cele mai vechi solicitări au fost înregistrate în urmă cu aproape cinci luni.

Bugetul pentru dispozitivele medicale alocate Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj este de aproximativ trei milioane de lei, însă suma va fi suplimentată până la sfârşitul anului, pentru că vin foarte multe solicitări.

„La dispozitive medicale, avem un buget de 27 miliarde de lei vechi. Până la sfârşitul anului va creşte până la 35 de miliarde. Sunt foarte multe tipuri de dispozitive. În aşteptare acum sunt dispozitive în valoare de trei miliarde de lei vechi. Cele mai vechi solicitări sunt din luna februarie”, a declarat Daniel Şurlea, preşedintele CAS Gorj.

300 de cereri nu au fost încă onorate până acum. În prezent, pacienţii care aşteaptă nu necesită o urgenţă, susţine Şurlea. „Nu sunt dispozitive care sunt urgente pentru asiguraţi. Ce înseamnă dispozitive pentru bolnavii cu afecţiuni oncologice, noi le eliberăm cu prioritate şi nu înregistrăm pacienţii pe listele de aşteptare. Avem solicitări pentru bolnavii cu afecţiuni oncologice, pentru aparate oxigen, proteze auditive, dispozitivele ortopedice pentru copii”, a mai explicat preşedintele CAS Gorj.

Vizualizări: 315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: