Locuitorii a cinci localităţi solicită servicii medicale permanente

Cinci localităţi din Gorj fac demersurile pentru a înfiinţa centre de permanenţă care să le ofere oamenilor servicii medicale zi-lumină. Casa de Asigurări de Sănătate Gorj avertizează că nu sunt fonduri pentru crearea acestora.

În acest moment, în Gorj sunt 5 astfel de centre de permanenţă în localităţile cu acces mai greoi la spital. Este vorba despre Cătunele, Samarineşti, Mătăsari, Peştişani şi Logreşti. Chiar dacă necesitatea asigurării permanenţei este confirmată atât de populaţie, cât şi de medici, inexistenţa finanţării face ca aceste proiecte să rămână în sertar.

Înfiinţarea unui centru de permanenţă presupune angajarea a trei sau cinci medici, asistenţi medicali şi îngrijitori ceea ce duce la cheltuieli foarte mari. Aşadar, medicii sau autorităţile locale pot depune dosare prin care solicită unităţi medicale permanente însă s-ar putea ca cererea lor să nu fie concretizată curând. . Localităţile unde se doreşte înfiinţarea centrelor medicale sunt: Tismana, Crasna, Săuleşti, Prigoria şi Ţicleni.

Potrivit preşedintelui Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, Daniel Bondoc, medicii din cinci localităţi intenţionează să depună dosare pentru înfiinţarea unor centre de permanenţă însă cel mai probabil dosarele nu le vor fi aprobate. „Ştiu despre cinci localităţi unde se vrea înfiinţarea unui centru de permanenţă însă până acum numai Crasna a depus documentaţia. Ele sunt foarte bune dar nu cred că vom putea aproba pentru că nu sunt bani“, a spus Bondoc. Acesta a adăugat că abia mai sunt fonduri pentru întreţinerea celor existente.

 „Aceste centre repreintă un substitut pentru asistenţă spitalicească de urgenţe mici. Ele sunt foarte bune, nu spun că nu dar nu avem fonduri pentru a plăti personalul, dotare, etc“, a adăugat Bondoc. „Am dori înfiinţarea unor centre de permanenţă pentru că avem solicitări şi semnale de la oameni privind necesitatea lor însă finanţarea e o problemă“, a spus Marius Boeriu, director la Direcţia de Sănătate Publică Gorj.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: