Locuitorii din Bolboşi îşi vând animalele în lipsa unui izlaz

Proprietarii de animale din Comuna Bolboşi au ajuns în culmea disperării. Oamenii nu mai au unde să-şi ducă animalele la păşunat de când izlazul comunal a fost ocupat de diferite persoane din comună. Mici fermieri au ajuns acum să plătească fâneţe la cei care au terenuri sau mai mult decât atât, unii dintre ei au început să-şi vândă animalele.

Oamenii din comuna Bolboşi nu ştiu unde să mai ducă animalele la păşunat de când mai mulţi cetăţeni au ocupat abuziv Izlazul Comunal. „Până acum ceva timp am avut şi noi Izlaz Comunal, aşa cum este normal, dar acum l-au luat alţii, iar noi am rămas vai de capul nostru. Pe aici toată lumea are vite şi nu are pe unde să le ducă la păscut. Izlazul l-au închis oamenii cu bani, iar noi din amărâta de pensie cumpărăm fâneţe şi iarbă de la cei avuţi, de pe la boieri. Pe primar nu-l interesează soarta noastră“. „Eu aveam mai multe vite dar le-am vândut că nu am ce să le dau să mănânce. Le-am dus o dată pe izlaz şi mi le-au adus la poartă. Acum au arat izlazul, au pus grâu, porumb, unde să ne ducem cu vitele. Le-am vinde pe toate dar nu avem din ce trăi.  Primarul le-a dat izlazul cu bună ştiinţă”, continuă un localnic.

Primarul din Bolboşi susţine că nu au oamenii atâtea animale cât izlaz este pe raza comunei. Edilul recunoaşte că o parte din izlaz a fost ocupat abuziv şi este în instanţă cu cel care a făcut acest lucru. „În comuna Bolboşi e izlaz suficient. Nu au ei atâtea vite pentru tot izlazul. Sunt câţiva care au mai multe animale. Într-adevăr o bucată din Izlaz a fost ocupată de cineva, dar l-am dat în judecată. M-am trezit peste noapte cu izlazul arat, dar fără ştirea mea. Mi-a zis că nu are şi el pământ, de aia a cultivat izlazul. Dar mai este şi altă treabă, la unii le e ciudă că a ocupat ăsta izlazul şi nu ei” , susţine Viorel Croitoru.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: