Locuitorii unui oraş din Gorj, terorizaţi de un bolnav psihic cu TBC

Panică la Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj, din cauza unui bolnav psihic care suferă şi de o formă contagioasă de TBC. Localnicii spun că acesta umblă pe străzi, scuipă în palmă şi dă mâna cu oamenii, în speranţa că îi îmbolnăveşte şi pe ei. Pe un grup de socializare al locuitorilor din Târgu Cărbuneşti oamenii vorbesc de faptul că bărbatul a fost internat la Sanatoriul TBC de la Dobriţa, unde ar fi bătut o asistentă. La Psihiatrie nu este primit din cauza bolii contagioase de care suferă, spun localnicii.

„ATENŢIE CĂRBUNEŞTENI, unii poate ştiţi, alţii nu, un NEBUN cu acte în regulă şi bolnav de TBC se plimbă liber prin oraş, are obiceiul să sărute mâna doamnelor sau să scuipe în palmă şi apoi să dea mâna cu alte persoane, probabil cu scopul de a îmbolnăvi şi pe alţii”, scrie un localnic pe facebook.

Acesta îl şi descrie pe cel care a băgat spaima în oameni. „Umblă de obicei pe strada Pieţei, e înalt, un pic mai brunet din fire, ascultă de obicei muzică la telefon sau tabletă, merge pe mijlocul străzii, vorbeşte singur, FERIŢI-VĂ de el”, este atenţionarea acestuia.

Mai mulţi localnici par să ştie despre ce este vorba, unii dintre ei angajaţi ai spitalului din localitate. Oamenii spun că bărbatul a fost internat la sanatoriul TBC de la Dobriţa, unde ar fi bătut o asistentă, după care a fugit. La spitalul de psihiatrie de la Turceni nu poate fi internat câtă vreme are o boală contagioasă. „Într-un cuvânt nu se poate interna mai nicăieri. În nici o secţie nu se poate trata. Se vor găsi soluţii când va omorî pe cineva. Sigur, ca şi în cazul crimei de la metrou. Probabil în România e posibil orice”, susţine o localnică. „Durerea mare e că este rezistent la tuberculostatice. E o formă agresivă de TBC, care nu răspunde la tratament”, a adăugat aceasta.

O altă localnică spune că bărbatul respectiv a fost deja agresiv cu mai multe persoane, dar şi că poliţia a încercat să îl ducă la spital, unde nu a fost primit.

Alerta vine după crima de la metrou de la începutul acestei luni, când o femeie a fost împinsă pe şine de o persoană care pare să fie bolnavă psihic.

Galerie foto


Vizualizări: 16,383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: