Locuri de muncă bine plătite la Garda Forestieră

Garda Forestieră face angajări. Este vorba de 30 de locuri de muncă, majoritatea în domeniul silviculturii, anunţă reprezentanţii Comisariatului de Regim Silvic şi Cinegetic din Râmnicu Vâlcea. În judeţul Gorj, la ora actuală în cadrul acestei instituţii îşi desfăşoară activitatea patru salariaţi, numărul acestora urmând să crească cel mai probabil de anul viitor, când posturile vor fi scoase la concurs. 
Garda Forestieră este o instituţie care se reorganizează pe structura actualelor comisariate regionale, iar principala activitate este aceea de control în domeniul silvic de stat sau privat.  Înfiinţarea Gărzilor Forestiere atrage după sine creşterea numărului de angajaţi din domeniul silvic. Cei care vor prinde un loc de muncă la viitoarele Gărzi Forestiere vor avea parte de salarii de mii de lei şi beneficii multiple. Potrivit reprezentanţilor Comisariatului de Regim Silvic şi Cinegetic din Vâlcea, vor fi înfiinţate alte 30 de noi posturi care ar trebui să ocupe necesarul celor cinci judeţene ale Olteniei. ”Garda forestieră este în devenire pe structura actuală a Comisariatului de Regim Silvic şi Cinegetic. În fiecare judeţ se va face un fel de sucursală, o gardă judeţeană. Pentru judeţul Gorj sunt prevăzute opt posturi, în momentul acesta sunt patru pe implementare şi avem cinci băieţi care sunt la control, dar nu sunt numai în Gorj, ci intervin acolo unde este nevoie. Sigur se vor face angajări pentru că noi la ora asta suntem 40 şi structura va fi de 73 de oameni, din care 8 sunt de alte specialităţi şi 65 de oameni vor fi de specialitate, respectiv inginer silvic”, a spus Gheorghe Dinucă, comisar şef adjunct în cadrul Comisariatului de Regim Silvic şi Cinegetic Râmnicu Vâlcea. 

Salarii ca la ANAF
Potrivit conducerii CRSC Vâlcea, angajaţii Gărzilor Forestiere vor primi aceleaşi salarii ca personalul ANAF şi cota de motorină va ajunge chiar şi la 500 de litri de motorină de maşină. ”Organizarea şi funcţionarea o să fie aceeaşi, garda forestieră verifică respectarea regimului silvic în toate structurile silvice de stat sau privat, modul cum se fac tăierile, dacă se împădureşte, dacă au contracte de prestări servicii silvice, proiecte de împăduriri. În termen de trei luni de la preluare, tot personalul va fi supus la evaluări de integritate făcute la nivel central. Înfiinţarea gărzilor forestiere presupune şi creşteri salariale, o să fie o salarizare la nivelul celor de la ANAF, vom avea şi noi uniformă, o să fie dotare cu autoturisme corespunzătoare, inscripţionate, cotă de combustibil mulţumitoare, de aproape 500 de litri de motorină de maşină, o să fie dotare tehnică şi umană care să asigure desfăşurarea în bine condiţii a activităţilor”, a spus Gheorghe Dinucă, comisar şef adjunct în cadrul CRSC Vâlcea.  Guvernul a aprobat în 30 iunie, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, înfiinţarea Gărzilor Forestiere, prin preluarea actualelor comisariate de regim silvic şi vânătoare. Ordonanţa prevede creşterea numărului de posturi al personalului silvic cu atribuţii de control de la 457 la 617 persoane, la nivel central, scopul fiind acela de a întări măsurile de protecţie a fondului forestier naţional. 

Vizualizări: 4,276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: