Locuri de muncă la cules de nectarine, în Spania

Gorjenii care nu au un loc de muncă și vor să lucreze peste hotare au la dispoziție circa 200 de locuri de muncă în agricultură, job-urile fiind puse la bătaie de mai multe firme din Spania. În general, posturile sunt pentru activități de recoltare și sortare a fructelor.

Grupul de firme Queralt din regiunea Lleida oferă 150 locuri de muncă în agricultură, la diverse ferme. Muncitorii vor lucra în câmp, la cules de mere, cireșe, nectarine, caise, la curățat de pomi sau în fabrică, la aranjarea fructelor în lăzi și caserole.

100 de job-uri sunt pentru femei și restul pentru bărbați. Dintre aceștia, ibericii au nevoie de un șofer autobuz pentru transportul muncitorilor la locul de muncă, doi șoferi de camion pentru transportul fructelor din câmp la depozit și doi tractoriști. Angajatorul nu are pretenția ca personalul selectat să cunoască o limbă străină. Oferă un salariu de 6.25 euro brut/oră pentru lucrul în câmp și de 5.96 euro brut/oră pentru lucrul în fabrică. Transportul dus-întors Spania îl plătește muncitorul.

Contractul de muncă se semnează în Spania, iar recrutările sunt pentru perioada aprilie-septembrie 2019, cu posibilitate de prelungire până în luna noiembrie. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 1 aprilie.

De asemenea, firma Fresgilera S.L. din regiunea Huelva oferă 50 locuri de muncă în agricultură, la recoltare fructelor precum căpșune, nectarine sau afine. Muncitorii vor lucra în câmp, la culesul fructelor. Nici în acest caz aplicanții nu trebuie să cunoscă vreo limbă străină. Salariul oferit este de 38 euro net net/zi.

La terminarea contractului, compania plătește transportul muncitorilor care se întorc în țară. Personalul va fi recrutat pentru perioada 20 februarie-20 iunie. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 20 februarie.

Persoanele cu domiciliul în județul Gorj care vor să lucreze în Spania trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj. Trebuie să prezinte copie după actul de identitate și adeverință medicală "apt pentru muncă".

Vizualizări: 1,783

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: