Lovitură pentru statul islamic

Mai mult de 150 de jihadiști din gruparea Stat Islamic (SI) au fost uciși în lovituri aeriene care au distrus circa 260 de vehicule ce se retrăgeau din orașul Fallujah, recucerit recent de forțele irakiene, au anunțat joi surse militare, informează AFP.

Aceste lovituri au vizat începând de marți seara sute de vehicule care au părăsit ultimele poziții aflate sub controlul SI la Fallujah, a precizat Centrul de coordonare a operațiunilor anti-SI. 'Eroii aviației noastre militare au distrus peste 200 de vehicule și au confiscat o mare cantitate de arme, echipamente și muniții', a declarat Yahva Rassoul, un purtător de cuvânt al acestui Centru. El a precizat că cel puțin 150 de militanți ai SI au fost uciși, fără a oferi detalii cu privire la modul în care morții au fost numărați și identificați.

Coaliția internațională a efectuat sute de lovituri aeriene în ultimele săptămâni, pentru a susține operațiunea lansată de forțele irakiene în vederea recuceririi Fallujah, ultim bastion al SI în provincia Al-Anbar. Autoritățile au afirmat duminica trecută că au eliberat în totalitate acest oraș, aflat din ianuarie 2014 sub controlul SI. (A.P.)

Vizualizări: 369

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: