Lucrări de conservare pe centură. Romanescu: Nu avem finanţare!

Nu sunt bani pentru terminarea variantei ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Primarul Marcel Romanescu recunoaşte că sunt probleme la proiect, dar nu înţelege de ce au fost descoperite tocmai după atâţia ani. Şi drumarii susţin că se fac reveniri la proiectare şi vor fi efectuate lucrări pentru protejarea podurilor deja ridicate.

Centura ar fi trebuit să fie gata încă de acum doi ani, însă constructorul nu a avut front suficient de lucru din cauza unor procese în instanţă. Expropriaţii nemulţumiţi au dat în judecată compania şi au blocat lucrările. Recent, a ieşit la iveală că nici proiectul nu a fost unul care să corespundă cu realitatea din teren. „Şi în privinţa stadionului şi în privinţa centurii, la momentul acesta nu avem finanţare, lucru care depinde în mod direct de Guvernul României. În fiecare săptămână aflăm că se vor aloca banii pentru stadion, nici în această săptămână nu s-au alocat banii. Aceeaşi problemă este şi cu centura. Domnul Cârciumaru a spus că soluţia pentru centură a fost greşită de la început. Noi am scos la licitaţie planurile parcelare şi sperăm să vină o firmă serioasă care să poată realiza planurile parcelare. Centura nu stă în loc datorită planurilor, chiar dacă au fost întârzieri de şase ani. A fost o greşeală la proiect. S-a revenit cu un nou proiect. După şase ani, să-ţi dai seama că ai greşit proiectul? Ce-ai făcut?”, s-a întrebat primarul Marcel Romanescu.

 „Pe bucăţele, nu mai lucrăm!”

Drumarii s-au pus la aceeaşi masă cu constructorul şi au căutat soluţii pentru ca lucrările deja efectuate să nu se degradeze, mai ales că de mai bine de un an nu s-a mai mişcat un pai în şantier. „Ieri (n.r. miercuri) a fost o şedinţă tehnică, o analiză la Drumurile Naţionale cu constructorii şi consultanţa. Sunt impuse nişte activităţi pentru a proteja câteva obiective din centură. Este vorba de grinzile de la pasaje. S-a dispus să urgentăm cu exproprierile. Efectuăm doar activităţi de revenire asupra unor puncte în ceea ce priveşte proiectarea, de exproprieri şi demolări. Când condiţiile vor fi 100% prielnice, o să lucrăm. Ca să lucrăm pe bucăţele, nu mai lucrăm”, a fost explicaţia lui Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,089

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: