Lucrări de înfrumuseţare la şcolile din Mătăsari

Administraţia locală din Mătăsari a dat startul în această perioadă unor ample lucrări de igienizare şi reparaţii la unităţile şcolare de pe raza comunei. Şcolile şi grădiniţele vor fi înfrumuseţate până în toamnă, astfel încât la începerea noului an şcolar şcolarii şi preşcolarii din localitate să studieze în cele mai bune condiţii.

Circa 1000 de copii şi tineri studiază în şcolile şi grădiniţele din comuna Mătăsari. Autorităţile locale vor să le asigure cele mai bune condiţii şi pentru asta, pe perioada vacanţei de vară, vor realiza o serie de lucrări de înfrumuseţare în ceea ce priveşte clădirile de studiu. Primăria și Consiliul Local Mătăsari au alocat fondurile necesare, de la bugetul local, pentru a achiziționa materialele necesare realizării acestor lucrări. "În această perioadă efectuăm lucrări de igienizări la şcoli şi grădinițe. Vom reface toate clasele cu probleme, vom vopsi sălile de clasă şi holurile, astfel încât elevii noștri să aibă condițiile cele mai bune pentru a studia. Am alocat o sumă de bani în acest sens pentru ceea ce este nevoie și vom beneficia și de sprijinul maiștrilor de la școli pentru a realiza aceste lucrări", a declarat Gheorghe Gașpăr, primarul comunei Mătăsari.
În comuna Mătăsari funcționează Colegiul Tehnic Mătăsari, unde își desfășoară activitatea și o grădiniță, Școala nr. 2, Școala Gimnazială Brădet și grădinița aferentă. De anul acesta se va închide şcoala din satul Runcurel, sat care va fi strămutat urmare a extinderii activităţii miniere în zonă, iar autoritățile locale vor asigura copiilor de acolo transportul la unităţile şcolare din comună în anul școlar 2016-2017.

Vizualizări: 329

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: