TURBUREA: Şcoala de la Poiana va fi extinsă

Elevii de la Şcoala Poiana vor face cursuri numai de dimineaţă, începând cu anul şcolar 2016/2017. Asta pentru că Primăria Turburea va amenaja încă trei săli de clasă, într-un alt corp al şcolii. Autorităţile locale au alocat fonduri atât pentru reabilitarea clădirii, cât şi pentru achiziţionarea de mobilier şcolar. Primarul Ion Bârcă spune că desfăşurarea cursurilor numai de dimineaţă va permite elevilor să aibă mai mult timp pentru învăţat, dar este şi o măsură prin care se reduc cheltuielile administraţiei locale.

Primăria Turburea a demarat deja lucrările de igienizare şi reparaţii la şcolile de pe raza comunei. O prioritate pentru autorităţile locale o constituie extinderea şcolii din Poiana, acolo unde învaţă aproximativ 300 de copii. Potrivit primarului Ion Bârcă, această şcoală va fi extinsă cu încă trei săli de clase. Asta pentru ca elevii să poată face cursuri numai dimineaţa. „La Poiana, orele se făceau în două schimburi: I-IV şi grupa zero dimineaţa şi V-VIII după-amiaza. Începând cu anul şcolar 2016-2017 vreau să facem cursurile numai de dimineaţă. Reabilităm un corp de lângă şcoală, pe care nu-l mai foloseam. Ne mai trebuie trei săli, dar odată reabilitat acel corp vom reuşi să amenajăm spaţiul necesar”, a declarat Ion Bârcă.
În perioada imediat următoare, autorităţile locale vor face o rectificare bugetară pentru a suplimenta fondurile alocate şcolilor. „Vom face o rectificare bugetară pentru a aloca mai mulţi bani la şcoli. Vom cumpăra mobilier nou pentru şcoala de la Poiana, măsuţe şi scaune pentru copii. Pentru extindere, noi vom cumpăra doar materialele. Avem nişte meseriaşi printre beneficiarii de ajutor social, iar cu ei vom face lucrările de amenajare a celor trei săli de clasă, am estimat cheltuieli de circa 40.000 de lei cu mobilier, cu tot”, a precizat Ion Bârcă.
AVANTAJE
Primarul Ion Bârcă spune că desfăşurarea cursurilor numai de dimineaţă la şcoala din Poiana aduce o serie de avantaje. „Sunt multe avantaje dacă vom face orele numai dimineaţa: se reduce combustibilul la jumătate ca şi încălzire, precum şi combustibilul la microbuzele şcolare. Avem trei microbuze şcolare şi avem posibilitatea să asigurăm transportul elevilor la şcoală. În plus, elevii vor avea mai mult timp pentru învăţat”, a declarat primarul Ion Bârcă.

Vizualizări: 1,014

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: