Cetăţenii din Bustuchin, aşteptaţi să-şi verifice terenurile

Autoritățile locale din Bustuchin sunt pe ultima sută de metri cu procesul de înregistrare în evidenţele de cadastru a tuturor imobilelor din localitate. Cetățenii sunt așteptați la sala de sport din localitate pentru a-și verifica terenurile și imobilele. Cel mai important pentru aceștia este că nu vor trebui să plătească nimic pentru înscrierea imobilelor în evidenţele de cadastru şi carte funciară.

Autorităţile locale din Bustuchin desfăşoară un proiect de înregistrare sistematică în evidenţele de cadastru şi publicitate imobiliară a terenurilor din localitate. Timp de 60 de zile, începând cu data de 30 mai oamenii au venit la sala de sport pentru a verifica datele din actele lor cu cele de la primărie. ”Este dificil, pentru unii nu știu cum se rezolvă. Eu am casă și teren de la bunicii mei și nu am acte pe ele. Ei au murit și am rămas cam așa. Sper să se rezolve în vreun fel. Ca mine mai sunt mulți aici în comună”, a spus un localnic din Bustuchin. Toate parcelele de teren ale cetăţenilor, cu sau fără construcţii, vor fi înscrise în evidenţele de cadastru şi publicitate imobiliară fără costuri din partea localnicilor.
Sunt oameni care au venit și de 7-8 ori pentru verificarea parcelelor de pământ din cauză că nu au adus toate actele necesare. ”Cetățenii vin, își verifică, depun contestații dacă este cazul și consideră că sunt anumite nereguli la partea de geografie. După 30 iulie va urma o perioadă de 60 de zile de rezolvare a acestor contestații, este o comisie a OCPI care va rezolva aceste contestații”, a spus Gheorghe Stoenescu, viceprimarul din Bustuchin.

Termen în septembrie
Autoritățile locale spun că se vor stabili cu exactitate suprafeţele tuturor terenurilor pe categorii de folosinţă şi suprafeţele tuturor construcţiilor. ”La sfârșitul lunii septembrie, cei care au acte de proprietate în acest moment vor primi cărți funciare gratuit, pentru ceilalți imediat vom proceda la eliberarea titlurilor de proprietate și a documentelor ca să intre și ei în legalitate”, a mai spus viceprimarul Gheorghe Stoenescu.
Înregistrările terenurilor din Bustuchin în evidenţele de cadastru se fac de către o firmă din capitală, desemnată prin licitaţie. Costurile sunt suportate cu bani de la bugetul local.

Galerie foto



Vizualizări: 432

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: