Lucrări de refacere a faţadei liceului din Sadu, aproape gata 

Lucrările de refacere a zonei afectate de furtună în ceea ce priveşte faţada Colegiului Naţional "Mihai Viteazul" din Bumbeşti Jiu sunt aproape de finalizate, spun autorităţile locale. Constructorul a demarat execuţia acestora pe cheltuiala proprie, dat fiind faptul că investiţia privind reabilitarea imobilului nu a fost încă recepţionată. Autorităţile locale spun că până la începerea anului şcolar, lucrările vor fi finalizate.

Clădirea în care îşi desfăşoară activitatea Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Bumbeşti Jiu a reabilitată în cadrul unui proiect cu finanțare europeană. În data de 17 august, după o vijelie puternică, tencuiala s-a desprins pe o suprafaţă de 50 mp și din fericire nu au existat victime, elevii fiind în vacanţă. Constructorul a început să remedieze pe cheltuiala sa faţada liceului afectată de vijelie iar lucrările sunt avansate. "Lucrările sunt aproape finalizate, din ce știu eu la sfârșitul săptămânii trecute termosistemul era aplicat, rămăsese doar să pună tencuiala minerală, dar în următoarea perioadă vom căuta soluții pentru a preîntâmpina orice fel de astfel de eveniment. După ce proiectantul, dirigintele de șantier, Inspecţia în Construcţii vor pune cap la cap concluziile vom găsi soluțiile necesare şi vor fi prezentate constructorului la fel, pe cheltuială proprie, să remedieze ce este de remediat", a declarat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu.

Lucrarea va fi recepţionată în luna noiembrie și de atunci, timp de 10 ani, constructorul va răspunde de orice problemă va surveni. Autorităţile locale au solicitat un punct de vedere proiectantului cât şi celorlalte organe de specialitate pentru a concluziona care au fost cauzele reale care au condus la prăbuşirea tencuielii. "Cred că este un concurs de factori care a contribui la aceste evenimente pentru că termo-sistemul la care facem trimitere are deja 4 ani de existenţă", a mai spus primarul din Bumbeşti Jiu. 

Renovarea faţadei unităţii de învățământ face parte dintr-un proiect mai mare, de 9 milioane de lei, din care 6 milioane fonduri europene. Lucrările au început încă din 2011.

Vizualizări: 290

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: