Lucrări de reparaţii şi igienizări la şcolile din Câlnic

Primăria Câlnic a demarat lucrările de reparaţii şi igienizări la şcolile din comună, cu toate că mai este o lună şi jumătate până la începerea noului an şcolar. Autorităţile locale vor ca unităţile de învăţământ să fie pregătite din timp pentru a întâmpina elevii şi preşcolarii în condiţii civilizate. La ora actuală se lucrează şi la întocmirea unui proiect pentru amenajarea unui grup sanitar în incinta şcolii din centrul comunei.

Toate cele cinci şcoli de pe raza comunei Câlnic au intrat într-un program de reparaţii şi igienizare. „La toate şcolile vom efectua lucrări de reparaţii şi igienizare. Se vor verifica instalaţiile electrice, sobele, se vor repara grupurile sanitare, acolo unde necesită, şi se va face curăţenie prin curtea şcolilor şi prin împrejurimi. Lucrările se fac cu cheltuieli minime. Materiale sanitare şi cele de construcţii le vom achiziţiona cu bani din bugetul local, iar forţa de muncă o reprezintă beneficiarii de ajutor social. Am început din timp aceste lucrări pentru ca la 1 septembrie totul să fie gata. Vrem ca elevii să înceapă anul şcolar în condiţii civilizate”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

Autorităţile locale intenţionează să amenajeze un grup sanitar în incinta şcolii gimnaziale din centrul comunei. „Am început proiectarea pentru un grup sanitar în incinta şcolii din centru pentru profesori, elevi şi preşcolari. Avem grupuri sanitare la toate şcolile, dar toate sunt exterioare. Noile norme legislative ne impun să avem grupuri sanitare în incinta unităţilor de învăţământ pentru a putea obţine autorizaţia de funcţionare”, a mai precizat primarul Vulpe.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: