Lucrări majore demarate la Târgu Cărbuneşti la început de primăvară

Primăria Târgu Cărbuneşti a început primăvara în forţă. Autorităţile locale au extins deja iluminatul public, au reparat mobilierul stradal, se lucrează la închiderea gropii de gunoi, la asfaltări de drumuri, precum şi la staţia de tratare a apei. Din bugetul pe anul 2016, la Secţiunea Dezvoltare, Consiliul Local a alocat 1,8 milioane de lei. Cele mai multe investiţii sunt realizate cu bani din bugetul local, excepţie făcând staţia de tratare a apei, care este parte din Master Plan Aparegio.

Lista de investiţii pentru prima jumătate a anului 2016 a fost deja întocmită încă de la sfârşitul anului trecut. Printre obiectivele propuse se află: continuarea lucrărilor la proiectului “Reabilitare străzi şi amenajare parcări zona blocuri”; finalizarea lucrărilor de închidere a gropii de gunoi a oraşului; demararea lucrărilor la Proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare aşezământ cultural din oraşul Târgu Cărbuneşti”; alimentare cu apa şi canalizare a zonei de sud a oraşului; extindere iluminat public str. Mitropolit Nestor Vornicescu; extindere reţele de joasa tensiune str. Gării; continuarea lucrărilor la sistematizarea pe verticală a blocurilor ANL, de lângă stadion, etapa a III-a; reparaţii subsol la clădirea primăriei; obţinerea de finanţări în vederea finalizării reabilitării bazei sportive a stadionului; extindere sistem video de supraveghere stradală în zona Pieţii, zona Stadionului şi Strada Tudor Arghezi.
Deşi suntem abia la începutul primăverii, iar vremea încă mai joacă feste, o parte dintre aceste obiective au fost deja realizate. „De la începutul anului şi până în prezent am reuşit să realizăm o parte din obiective: extinderea iluminatul public pe strada Nestor Vornicescu către Mănăstirea Cămărăşeasca; am efectuat etapa a II-a de închidere a gropii de gunoi, urmează ca imediat ce vremea se va îndrepta să demarăm etapa a III-a, cred că la data de 1 mai vom avea închisă groapa de gunoi. De asemenea, s-a reparat mobilierul stradal. Acum se lucrează la staţia de tratare apă a oraşului, prin Master Plan Aparegio, investiţie de aproape un milion de euro, pentru reducerea concentraţiei de amoniu. Apa din Târgu Cărbuneşti va avea aceleaşi proprietăţi ca şi apa plată cumpărată din comerţ. Cărbuneştenii vor avea cea mai pură apă din Gorj, ca să nu spunem din Oltenia. Lucrările se vor finaliza cam în 2 luni, în momentul de faţă fiind realizate în proporţie de 70%”, a declarat Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti.
LICITAŢIE
Autorităţile locale aşteaptă adjudecarea licitaţiei pentru modernizarea şi reabilitarea Centrului Cultural „Tudor Arghezi”. „Aşteptăm să se adjudece licitaţia electronică de la Compania Naţională de Investiţii pentru proiectul „Modernizare şi Reabilitare Centrul Cultural Tudor Arghezi”, investiţie de aproximativ un milion de euro. Se va moderniza clădirea şi se dota centrul cu aparatură modernă de ultima generaţie. Sperăm să fie demarate lucrările în jur de 15 mai”, a precizat primarul Mazilu.

Galerie foto


Vizualizări: 846

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: