Ce planuri are un tânăr pentru turismul din comună

Un complex cu pensiuni din lemn, dotate cu saună și ciubăr, dar și căbănuțe de familie la munte, toate fac parte din planul unui tânăr din comuna gorjeană Schela, care vrea să dezvolte turismul în zonă. Visul este aproape de a deveni realitate, după ce ani la rând demersul gorjeaului a fost blocat de birocrație, dar și de autoritățile locale. Lucrările la prima pensiune vor începe în câteva zile.

Florin Ungureanu este un tânăr antreprenor din localitatea Schela. La numai 33 de ani, are planuri mari pentru a dezvolta comuna care are potențial turistic. ”În câteva zile vor începe lucrările la prima pensiune de lemn din satul Schela, pensiune cu saună tip butoi din lemn și cu ciubăr. O să oferim în primă fază doar cazare și acces la foișor, iar pe viitor vrem să facem și un restaurant. Pensiunea va avea patru dormitoare și acces la ceea ce v-am spus. Investiția va fi undeva la 35.000 de euro. Această pensiune va face parte dintr-un complex, pentru că suprafața de teren pe care o am îmi permite să fac mai multe astfel de pensiuni, lucru care se va întâmpla în viitor, pentru că vreau să am în jur de 12 astfel de construcții”, povestește Florin Ungureanu.

Gorjeanul nu se oprește la acest complex. ”După ce voi finaliza acest complex vreau să fac ceva și mai sus, la munte. Acolo am un proiect cu mai multe căbănuțe, tot din lemn. Eu le spun căbănuțe de familie, pentru că vor fi amenajate în așa fel încât să poată găzdui o familie. Asta se va realiza mai târziu, dar face parte din planul meu”, a mai spus Florin Ungureanu.

Ca și alți antreprenori aflați la început de drum, Florin s-a izbit de refuzul autorităților locale, dar și de birocrația din România. ”Această idee de a realiza complexul de pensiuni din lemn o am de mai mult timp, numai că autoritățile locale mi-au tot pus piedici și m-au blocat aproape la fiecare demers al meu. Am vrut sa fac mai multe, dar am fost stopat din toate părțile, cu tot felul de motive. Acum nici nu mai contează, pentru că sunt pe ultima sută de metri și încep lucrările. Mai am de luat doar câteva autorizații și începem construcția. Singura problemă ar mai fi drumul care duce la complex. Este pietruit și mi-aș dori ca autoritățile să susțină ideea mea de a asfalta acest drum”, a mai spus Florin Ungureanu.

Investiția nu este realizată cu fonduri europene.

Galerie foto



Vizualizări: 3,602

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: