Motru ar putea rămâne fără gaze din aprilie

Municipiul Motru riscă să rămână fără gaze de la începutul lunii aprilie. Distrigaz Sud a notificat locuitorii municipiului, dar și agenții economici, că va trece la debranşări de la sfârşitul lunii. Motivul ar fi acela că operatorului de gaze îi expiră contractul de furnizare încheiat cu Ministerul Energiei, iar acesta din urmă nu a organizat până acum o nouă licitație pentru aceste servicii.
Autoritățile locale spun că nu se va ajunge în situația ca Motru să rămână fără gaze, explicând că au făcut demersuri la autoritățile județene, dar și la Ministerul Energiei și li s-a comunicat, în scris, că problema va fi rezolvată. "Mi-au făcut notificările de la începutul lunii. Pe 30 martie expiră contractul ministerului cu cei de la Distrigaz Sud. În perioada aceasta trebuiau să organizeze licitaţia. Nu au făcut-o. Le-am trimis adrese peste adrese. Până la urmă Ministerul Energiei ne-au trimis un răspuns, mie și prefectului, pentru că am intervenit şi la Prefectură. Săptămâna trecută am primit răspunsul de la Ministerul Energiei, cum că nu sunt probleme, ei au dat adresa către ANRE și ANRE are obligația să găsească alt distribuitor, sau pe același, până la efectuarea licitației. E vechea problemă. Noi, primăria, nu avem nicio prerogativă, suntem beneficiarii. Nu cred că se va pune problema să rămână cetățenii fără gaze", a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.
Circa 100 de gospodării din Motru sunt branșate la rețeaua de gaze. Probleme mari vor fi pentru agenții economici din zonă, care folosesc instalații pe gaze pentru fabricarea de diverse probleme.

Vizualizări: 505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: