Ziua Naţională şi Revelionul, interzise la Motru. PSD: „Proiecte în bătaie de joc”

Scandalurile se țin lanț la Motru. Încă un proiect inițiat de primarul  PNL Gigel Jianu a fost respins joi, 28 septembrie, de majoritatea PSD, ALDE și PSRo din Consiliul Local. Proiectul prevedea organizarea manifestărilor de Ziua Națională a României, de Crăciun sau Revelion.

Majoritatea politică de la Motru nu a fost de acord cu propunerea primarului PNL Gigel Jianu privind organizarea evenimentelor din luna decembrie. Primarul spune că nu exista vreun impediment pentru a nu fi aprobat proiectul, afirmând că suma propusă nu era una mare, fiind vorba de 65 de mii de lei pentru toate manifestările. „Eu am venit acum cu propunerea ca să putem parcurge toate etapele, achizițiile, să avem timp să pregătim, să nu fie din scurt. Proiectul meu a fost respins, deci ei nu doresc ca în orașul Motru să aibă loc vreo manifestare în luna decembrie, interzic acest lucru. Nu putem depune coroane, să acordăm tradiționala fasole cu ciolan pentru locuitori, nu putem să avem cadouri pentru colindători. Nu mai putem face nimic”, a declarat Gigel Jianu.

„A făcut spectacole, alte nărozii”

Consilierii care dețin majoritatea în Consiliul Local au venit cu o explicație incredibilă pentru neavizarea proiectului. „Nu l-am avizat pentru că eu cel puțin am vrut să vin cu un amendament, dar nu se putea pentru că erau modificări prea mari la proiect. Au fost atât de importante proiectele pentru noi și pentru comunitate încât am crezut că tratate la  grămadă nu își au rostul. Am venit cu propunerea să venim pentru fiecare activitate. Erau niște sume aruncate acolo și bugetarea lor nu știam dacă e sigură sau nu. În ședință nu a fost prezenți cei de la buget. S-ar putea ca la una din ele să dăm bani mai mulți”, a explicat Ion Cojocaru, consilier ALDE la Motru.

Social-democratul Cosmin Morega spune că nu a avizat proiectul pentru că primarul cere bani pentru ceva și îi cheltuie pe altceva. „Sunt proiecte de hotărâre în bătaie de joc, mai rău ca la cea mai simplă comună. Nu poți să dai 65 mii lei că așa vrea domnul primar, doar că spune că vrea să organizeze ceva. I-a solicitat Consiliul Local să vină cu o anexă la fiecare proiect, la fiecare manifestare. Să înțeleagă cetățenii și lumea. I-am mai oferit anul trecut 10 mii lei să facă aprinderea bradului de Crăciun și a făcut ce a vrut și cum a vrut. A făcut spectacole, alte nărozii. Este o atitudine lipsită de bun simț a dumnealui, tratează Consiliul Local ca și cum nu ar fi”, a spus viceprimarul PSD Cosmin Morega. 

O situație similară s-a întâmplat în vară, când pentru copiii de la Motru nu a fost organizată nicio manifestare de ziua lor, pentru că programul și sumele necesare nu au trecut de votul consilierilor locali care dețin majoritatea.  

Vizualizări: 2,506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: