Un nou an, noi restructurări la UCB

Numărul tot mai redus de studenţi a dus la noi reorganizări la Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu. Din cele cinci facultăţi cu care a funcţionat până anul trecut, universitatea a rămas doar cu trei.

Din această lună, UCB va funcţiona cu mai puţine facultăţi. „Începând cu acest an universitar, facultăţile au fost reorganizate. Din cinci facultăţi existente până acum, o să funcţionăm doar cu trei: Facultatea de Ştiinţele Educaţiei, Drept şi Administraţie Publică, care a absorbit Facultatea de Ştiinţe Juridice, Facultatea de Ştiinţe Tehnice, Medicale şi Comportamentale, care a rezultat cu unirea Facultăţilor de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale cu cea de Inginerie şi Dezvoltare Durabilă, şi mai avem Facultatea de Ştiinţe Economice”, ne-a explicat Cornelia Tomescu, prorector al UCB.

Universitatea din Târgu Jiu a pus la bătaie 420 de locuri bugetate şi 525 cu taxă pentru studiile de licenţă, respectiv 125 de locuri bugetate şi alte 369 cu taxă pentru cei care au vrut să urmeze un masterat la UCB.

Niciun parlamentar la festivitate

Noul an universitar a început cu emoţii atât pentru studenţi, cât şi pentru profesori. În cadrul unei ceremonii organizate la Campusul Studenţesc din Debarcader, patru mari personalităţi au primit titlul de Doctor Honoris Causa. Este vorba despre scriitorul Nicolae Dabija, sculptorul Vincezo Bianchi, regizorul Branislav Micunovic şi Gheorghe Avornic, rectorul Universităţii de Ştiinţe Politice şi Economice Europene „Constantin Stere” din Chişinău.

Deşi invitaţi, parlamentarii gorjeni nu şi-au făcut timp să participe la festivitatea organizată de UCB pentru a marca deschiderea noului an universitar. La eveniment au fost prezenţi doar reprezentaţii autorităţilor locale şi judeţene.

Vizualizări: 1,418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: