Lucrările de pe Calea Eroilor, criticate de șeful arhitecților: Doamnele își vor rupe tocurile

Șeful arhitecților din Gorj a criticat modul în care se lucrează pe Calea Eroilor din Târgu Jiu. A dat de înțeles că plăcile de andezit sunt puse de începători, că nu este respectat caietul de sarcini și că vor fi probleme cu stâlpii de iluminat și rigolele pentru apa pluvială. Acestea din urmă nu ar fi fost realizate și s-ar putea crea probleme la fiecare ploaie. În replică, edilul Marcel Romanescu a dat asigurări că proiectul este respectat „ad-literam”.


Alexandru Hortopan, președintele Ordinului Arhitecților din județul Gorj, a vorbit, într-o conferință la USR, alături de deputatul Radu Miruță, despre modul în care se fac lucrările pe Calea Eroilor. Asta și după ce mai mulți târgujieni au făcut haz de necaz când au văzut modul în care au fost puse noile pavele pe acest tronson.

Hortopan susține că nu ar fi fost respectat caietul de sarcini. În mod normal, ar fi trebuit să se excaveze mai bine de o jumătate de metru, apoi trebuia să fie compactat pământul și abia apoi așezat stratul de nisip, după care plăcile de andezit.

“Cea mai dureroasă problemă ar fi straturile de pietriș ce trebuie să se regăsească sub dalele de andezit pe care le avem puse pe Calea Eroilor. Stratul de pământ natural ar fi trebuit compactat. În caietul de sarcini, se explică cum ar trebui procedat. Urma balast sort 0,63, o înălțime de 30 de cm. După acesta, balast sort 18 mm, de 30 cm și după cele două straturi care însumau 60 de cm, urmează stratul de balast de 5 cm pe care este așezat andezitul. Această fundație este vitală. Se văd deja neconcordanțe mari și probleme pe traseul pe care s-a lucrat”, a declarat Alecandru Hortopan.


Reacția primarului

Dacă nu se vor face modificări: „O să rămânem cu niște diferențe majore de rosturi de care ne vom împiedica, doamnele își vor rupe tocurile, căruțul de copii își va bloca roțile”, a mai spus șeful arhitecților din Gorj.

De partea cealaltă, edilul Marcel Romanescu dă asigurări că muncitorii respectă proiectul ca la carte. „Pe tronsonul de la Școala Ștefulescu până la Catedrală, se lucrează. Lucrările se parcurg conform proiectului. Eu sunt sigur că proiectul este respectat ad-literam mai ales că știm că este monitorizat atent de toată lumea, de la reprezentanții Ministerului Culturii, la toate instituțiile și nu mai vorbesc de reprezentanți ai partidelor politice sau cetățeni care ne-au cerut zeci de mii de documente legate de Calea Eroilor”, a reacționat primarul Marcel Romanescu.

El a mai dat asigurări că termenul de finalizare este vara acestui an. 

Galerie foto


Vizualizări: 2,713

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: