Lucrările la centură, blocate de o contestaţie

O contestaţie ţine în loc lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Lucrările au fost abandonate fără explicaţii în toamna anului trecut. Autorităţile susţin că există finanţare, însă sunt probleme de ordin tehnic.

Pe lângă dificultăţile întâmpinate la cadastru, au fost identificate mai multe clădiri construite pe traseul centurii şi care nu existau în proiectul tehnic. În prezent, proiectul a fost contestat. Bani pentru continuarea lucrărilor sunt, dă asigurări primarul Marcel Romanescu: „Există o contestaţie la proiectul care s-a scos la licitaţie şi, după ce se va rezolva această contestaţie, se poate intra în forţă pe această zonă. În primul rând, pe partea de susţinere, pentru că acolo au fost probleme, şi, ulterior, pe partea de realizare a centurii. Din datele pe care le am la această oră, finanţarea există pentru toată soluţia legată de centura municipiului Târgu Jiu”.

În plus, în teren, firma constructoare s-a mai lovit de o problemă: imobilele de a căror existenţă nu ştiau din proiectul tehnic. Acestea au fost ridicate cu autorizaţie de construcţie chiar dacă autorităţile ştiau exact că pe acolo va trece centura, după cum a explicat deputatul Mihai Weber: „Au fost mai multe imobile identificate pe traseul centurii faţă de proiectul tehnic. Au fost găsite şase imobile şi încă trei construite după ce s-a obţinut certificatul de urbanism de firma constructoare, sunt şi probleme de cadastru. Trebuie studii suplimentare pentru că terenul nu este cel la care se aşteptau”. Investiţia valorează 96 de milioane de lei şi trebuia să fie gata în octombrie 2016.

Și stadionul, în stand by

O altă investiţie care nu a fost finalizată este stadionul. Municipalitatea mai are nevoie de două milioane de euro. „Aşteptăm să fim chemaţi la Ministerul Dezvoltării şi sperăm să meargă repede lucrurile astfel încât să fie organizată şi licitaţia de către Compania Naţională de Investiţii. Mai aşteptăm cele două milioane de euro pentru finalizarea investiţiei”, a explicat primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 949

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: