Supă rece de avocado cu castravete

Atunci când doreşti să faci un preparat răcoros, de vară, simplu și sănătos, poţi apela la o rețetă de supă rece de avocado cu castravete. Castraveţii sunt uşor de găsit în pieţe în acest sezon iar avocado se găseşte în orice supermarket. 

Castraveții sunt recunoscuți pentru proprietatea lor de a hidrata organismul, datorită conținutului mare de apă. Conținutul de apă din castraveți are și rol antioxidant și diuretic, nu doar hidratant. Iar pe lângă apă, castraveții mai reprezintă și o sursă bună de vitamina A, vitamina C, vitamine B, acid folic, calciu, magneziu, fier, potasiu, zinc și siliciu. 

Bogați în substanțe nutritive, castraveții sunt și săraci din punct de vedere caloric. De aceea, îi poți include cu încrede în alimentația zilnică, chiar și atunci când îți dorești să scazi în greutate.

Despre avocado deja se știe că are o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului. Iată așadar două alimente, care combinate în același preparat, îți pot oferi o multitudine de beneficii pentru sănătatea organismului. 

Ingrediente:

    2 buc. avocado bine coapte

    sucul de la o lămâie

    1 castravete mare

    sare și piper, după gust

    250 gr iaurt

    1 lingură de ulei de măsline

    1-2 căței de usturoi

    un ardei gras galben (opțional)

    câteva frunze de mentă, pentru un plus de aromă

    1/2 legătură de pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Spală castravetele și taie-l în bucăți mai mici, fără a-i îndepărta coaja. Aceasta conține vitamine și este păcat să nu profiți de beneficiile ei. Spală ardeiul, curăță-l și taie-l în bucăți. Este opțională adăugarea ardeiului, dar oferă și acesta un plus de gust și consistență supei.

Spală frunzele de mentă, pătrunjelul verde și lasă-le la scurs. Stoarce sucul de la lămâie pentru a-l avea la îndemână când desfaci avocado.

Curăță un cățel de usturoi sau chiar doi, dacă îți place gustul mai picant. Pisează-i bine cu sare și amestecă-i cu ulei, ca atunci când pregătești rețeta de mujdei. Abia când ai toate aceste ingrediente pregătite poți curăța avocado.

Adaugă bucățile de castravete și de ardei peste avocado. Adaugă și menta, o parte din frunzele de pătrunjel verde, usturoiul amestecat cu ulei și iaurtul. Procesează totul cu ajutorul blenderului până când obții o pastă cremoasă și frumos colorată. Mai adaugă sare și piper după gust și pune delicioasa și răcoroasa supă la rece pentru cel puțin 30 de minute. Este recomandată servită rece şi decorată cu verdeață proaspătă.

Vizualizări: 734

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: