Lucrările la centura Târgu Jiului, reluate în martie

Centura municipiului Târgu Jiu este una dintre cele mai așteptate investiții, însă startul lucrărilor se lasă și el la fel de așteptat. Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat pe data de 15 februarie, dar constructorul se va apuca la începutul lunii martie. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că a purtat discuții cu reprezentantul firmei Secol, care va ajunge în Gorj pe data de 1 martie.

La Târgu Jiu au ajuns și directorii de la Drumuri care au inspectat șoseaua, tocmai pentru a se stabili ce porțiuni s-au degradat deja, mai spune edilul. ”Am avut săptămâna trecută o vizită a reprezentanților structurilor regionale a Drumurilor Naționale. Am înțeles că a fost desemnat deja un responsabil în privința acestor lucrări. Au fost prezenți la Târgu Jiu, au mers pe șantier să vadă stadiul lucrărilor și cum a fost întreținută în toată această perioadă. Aseară, am luat legătura cu directorul general al companiei Secol și îmi spunea că pe data de 1 martie va ajunge la Târgu Jiu pentru a putea demara lucrările. Deja se fac pregătiri pentru a demara lucrările. Lucrarea trebuie să fie gata în 18 luni, așa cum este prezentat în graficul de lucrări”, a spus primarul Romanescu.

Edilul a mai afirmat faptul că ar mai fi de executat aproximativ 40% din lucrare, dar și faptul că investiția nu va fi blocată. ”Cred că undeva la 40%, ținând cont că lucrările la pasarele și trecerile peste Drumurile Naționale sunt deja finalizate. Vorbim strict de centura care trebuie să fie realizată pe terenurile libere expropriate din zonele orașului. Am garanția că lucrările vor demara foarte puternic”, a mai afirmat Romanescu.

Conform Oficiului de Cadastru Gorj, ar mai fi de rezolvat zeci de planuri parcelare, însă acest lucru nu ar constitui o problemă în desfășurarea lucrărilor, mai spune Romanescu: ”Nu mai avem conflicte pe teren. Mai este un proiect privind finalizarea planurilor parcelare a terenurilor din preajma centurii. Lucrările nu pot fi blocate. Decretul de expropriere a terenului le permite celor de la Secol să desfășoare lucrările fără niciun fel de blocaj”.

Parlamentarul USR-PLUS, Radu Miruță, spune că a purtat discuții cu secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, afirmând că ordinul de începe a lucrărilor a fost semnat pe data de 15 februarie 2021.

Varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu trebuia să fie finalizată în anul 2016, însă de atunci și până în prezent nu s-a mai făcut nimic, lucrarea fiind lăsată în paragină. 

Vizualizări: 898

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: