Lucruri esențiale pentru bebe, în primele 3 luni de viață

Atunci când un bebeluș urmează să vină pe lume, părinții se pot simți copleșiți de multitudinea de obiecte necesare pentru puiul lor.

Cu toate că un bebeluș are necesități diferite de cele ale unui adult, acesta în primele luni de viață nu are nevoie de extrem de multe lucruri.

Ca părinte s-ar putea să găsești o multitudine de lucruri pe care să le pui pe listă, pentru momentul în care îți vei aduce puiul acasă, însă în realitate lucrurile esențiale de care bebe are nevoie sunt doar câteva. 

Iată așadar de ce obiecte are nevoie un bebeluș în primele lui 3 luni de viață, pe care să le pui pe listă ca și părinte, sau pe care să le faci cadou unui nou născut. 


Îmbrăcăminte

Este normal că noul venit pe lume va avea nevoie de îmbrăcăminte, atât pentru momentele în care va sta în casă dar și pentru acele momente în care va ieși în aer liber.

Cu toate că există o multitudine de produse din care poți alege, optează pentru body-uri bebelusi, care sunt perfecte și pentru interior dar și pentru exterior și sunt extrem de comode pentru el. 

Nu uita de câteva costume și haine mai groase pentru ieșitul afară, dar și de accesorii precum căciulițe și șosete.


Scutece

Scutecele sunt necesare în viața unui nou-născut și aici există mai multe variante din care poți alege fie că ești părinte fie că vrei să faci un cadou unui nou-născut drag ție.

Dacă ești părinte poți opta pentru scutecele de unică folosință sau cele de pânză.

Atunci când vrei să faci un cadou nu uita să întrebi părintele care este opțiunea pe care a ales-o pentru a-i putea oferi exact acel lucru perfect pentru bebeluș.


Articole și obiecte pentru băiță

Bebe va avea nevoie să facă baie iar în primele două săptămâni până când îi cade cordonul ombilical, medicii recomandă să îi fie făcută baia cu buretele.

Deși nu este nevoie să îi faci baie copilului zilnic ai nevoie de lucruri precum burete, cădiță, produse cosmetice special concepute pentru bebeluși, prosoape sau suporți pentru cădiță.

Așadar dacă vrei să faci un cadou unui nou-născut poți alege una dintre aceste variante utile pentru mamă dar și pentru bebe.


Instrumente pentru igienă

Bebelușului va trebui să i se ofere o igienă corespunzătoare iar aici ne referim la tăierea unghiilor, curățarea năsucului sau a urechilor, astfel că  există o multitudine de produse care pot fi utile în aceste situații.


Așternuturi și păturici

Orice bebe în primele luni de viață va dormi foarte mult. 

Pentru a avea parte de un somn odihnitor, alege să-i oferi așternuturi confortabile dar și păturici moi care pot fi folosite inclusiv în scoică sau în cărucior atunci când va ieși în aer liber.


Produse pentru hrană

Bebelușul va fi hrănit foarte des în primele lui luni de viață, iar mămica va avea nevoie de anumite obiecte, precum biberoane, sticle de lapte, pompă pentru sân, pernă de alăptare sau chiar aparate pentru încălzirea laptelui matern și sterilizarea sticlelor.

Vizualizări: 690

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: