Luminiţa Şorop, o viaţă închinată teatrului

A stat mai bine de o viaţă în lumina reflectoarelor împărtăşind cele mai calde emoţii alături de spectatorii la care nu ar renunţa niciodată. Luminiţa Şorop este una dintre cele mai vechi actriţe ale Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, o actriţă care dincolo de talent este un om simplu cu bucurii şi necazuri.

A început cariera de actriţă într-o perioadă în care artiştii erau mult mai bine cotaţi decât azi şi de atunci s-a dedicat în întregime vieţii de scenă. A început ca oricare alt actor în anii 1984, la Teatrul Popular într-un spectacol pentru copii, lucru care îşi pune şi azi amprenta pe cariera Luminiţei Şorop. „Îmi place foarte mult să joc în piesele pentru copii pentru că ei sunt sinceri şi spun imediat dacă nu le place ceva. Cred că există o legătură învizibilă între mine şi ei. Primul meu rol a fost în anul 1984, eram „fata fetelor” şi de atunci am jucat încontinuu”, a declarat Luminiţa Şorop.

La Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” a venit în anul 1993, până atunci aducând un gram de bucurie spectatorilor din Petroşani şi Craiova. A ales actoria ca şi meserie pentru că i-a plăcut să dăruiască, să transmită şi să trăiască cele mai plăcute emoţii. „Mi-a plăcut foarte mult să pot să dăruiesc şi de ce să nu spun fiecare dintre noi vor să mai aibă şi o altă identitate. În felul ăsta eu am putut să trăiesc şi alte vieţi, alte idei, am putut să mă întorc în epocă sau să merg în viitor”, a mărturisit actriţa.

Fiica sa i-a moştenit talentul

Mărturiseşte că după atâţia ani de carieră, viaţa de actor i-a adus şi necazuri şi bucurii dar şi regrete şi că în afara scenei se confruntă ca orice om cu problemele cotidiene. „Sigur că viaţa de actor mi-a adus şi regrete, ca orice om am avut parte şi de necazuri, îmi pare rău că nu prea am timp pentru fetiţa mea care de altfel mi-a moştenit talentul şi vrea să urmeze o carieră artistica ca solistă de muzică uşoară. De asemenea, regret că omul de rând nu apreciază actorii, asta mă doare, indiferenţa oamenilor refuză să vadă cum îşi depui sufletul într-o oricare piesă de teatru”, a precizat Luminiţa Şorop.

Chiar şi aşa, actriţa mărturiseşte că dacă ar fi să o ia de la început, acelaşi drum l-ar alege fără ezitare chiar dacă părinţii şi-ar fi dorit să o vadă practicând altă meserie. „Părinţii mei vroiau să mă fac inginer agronom, eu am ştiu de la început că voi face teatru şi dacă ar fi să dau timpul înapoi, tot calea asta aş alege-o”, a mărturisit Luminiţa Şorop.

Şi astăzi crede că nu există roluri mici şi actori mari, acceptă orice rol cu speranţa că îl va face cel mai bine. Ca orice actor şi-a dorit să joace cât mai mult însă dup ani de actorie mai are un singur vis. „Aş vrea să mă refugiez într-un vârf de munte şi să ascult pur şi simplu liniştea, cred că avem mare nevoie de linişte”, a mărturisit marea actriţă.

Luminiţa Şorop a jucat în piese de teatru ca „Micul Infern”, „Preşul”, „Don Juan”, „Titanic Vals”, „Îndrăgostiţii din Ancona” sau „Revizorul”.

Vizualizări: 240

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: