Culmea economiei la Ţânţăreni: să opreşti apa

Primăriţa din Ţănţăreni, Maria Vasilescu, poate fi dată drept expemplu când vine vorba de reducerile cheltuieli. Şefa localităţii s-a găsit să facă economii oprind apa. Aceasta nu a luat în seamă că oamenii, dar şi sute de copii îşi cumpără acum apă.

Reprezentanţii şcolii au sperat că primăria vrea doar să-i sperie pentru a nu mai face risipă la apă însă nu a fost deloc aşa. Au trecut zile în şir de când la ţâşnitoarea din curtea şcolii nu mai curge strop de apă. „Nu este normal ca la o şcoală cu 290 de copii să fie oprită apa. Este cald, copiilor li se face sete nu pot sta fără apă. Noi sperăm ca primăria să conştientizeze acest lucru şi să dea drumul la apă cât mai repede”, a spus Constantin Doroi, directorul şcolii.

„Când nu avem bani nu bem apă“

Cei care au bani cumpără apă de la magazin. „Avem magazin aici în curtea şcolii şi cumpărăm de acolo apă plată la un leu, dar câteodată nu avem bani şi nu mai bem apă”, a spus Alex unul dintre elevii acestei şcoli. Pentru că nu au un leu zilnic pentru a cumpăra apă plată, mulţi elevi vin la şcoală cu sticla cu apă în ghiozdan. „Eu am apă de acasă de la mine, dar se mai încălzeşte în ghiozdan, dar o beau şi aşa pentru că nu am de unde lua alta”, a spus Maria, una dintre eleve.

„Am oprit apa fiindcă se făcea risipă”

Primarul comunei Ţânţăreni, Maria Vasilescu, spune că nu va da drumul la apă curând. „Am oprit apa pentru că se făcea risipă, tot timpul lângă pompă era baltă, facturile erau foarte mari, 200 sau 300 de lei pe lună. Aş da drumul la apă, dar nu am siguranţa că se va face economie”, a precizat aceasta. Mai mult, ea susţine că micuţii mai au alte surse de apă în şcoală. „Au chiuvete la baie aşa că au de unde bea apă, le-am adus şi dozator, nu cred că e o problemă”, a spus aceasta. În ceea ce priveşte apă de la chiuveta de la baie, copii susţin însă că le este imposibil să o bea „Are o culoare galbenă şi miroase urât. Eu nu pot să beau că îmi vine să vomit”, a spus Mihaela, elevă a Şcolii Generale Tânţăreni. Dozatorul despre care vorbeşte Maria Vasilescu există într-adevăr, dar se găseşte în cancelarie, iar bidonul este mereu gol potrivit dascălilor din şcoală. „Avem în cancelarie un dozator, dar nu mai are apă, cumpărăm ca să bem”, a spus Elena Bălăceanu, cadru didactic la această şcoală.  La şcoala cu pricina învaţă aproape 300 de copii.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: