Minerii vor intra în Electra cu actualele salarii

Directorul companiei Electra, Constantin Bălăşoiu, a avut ieri o întâlnire la Târgu-Jiu cu liderii de sindicat, în cadrul căreia i-a informat despre stadiul de formare al companiei, dar şi despre contactul colectiv de muncă. Se pare că minerii vor avea cel puţin în primele patru - cinci luni aceleaşi salarii ca şi până acum, după 1 octombrie urmând să aibă salariile negociate în cadrul contractului colectiv al companiei.

Liderul de sindicat, Constantin Mitrescu, spune că a fost mai mult o întâlnire informală pentru a stabili ce mai este de făcut pentru fuziunea unităţilor în cadrul Electra şi despre contractul colectiv de muncă. “Domnul director Bălăşoiu ne-a informat numai despre stadiul înfiinţării acestei noi societăţi. Ni s-a spus că în momentul de faţă actele de înfiinţare sunt depuse la Registrul Comerţului“, a declarat Constantin Mitrescu.

În cadrul întrunirii de ieri dintre sindicate şi şeful Electra s-a discutat şi despre contractul colectiv de muncă. Salariile vor îngheţa o perioadă. Până la definitivarea contractului colectiv din toamnă. „Pentru început vom avea aceleaşi salarii ca şi până acum până când contractul colectiv de muncă va fi negociat, pe 1 august va fi negociat contractul colectiv de muncă şi sperăm ca în 60 de zile să fie finalizate şi contractele individuale“, a mai declarat liderul de sindicat.

21 iunie - ultima şedinţă AGA

Conform informării care a avut loc în cadrul întâlnirii cu sindicatele, pe data de 21 iunie va avea loc ultima şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor când se va hotărî fuziunea propriu- zisă. Directorul Electa i-a mai asigurat pe sindicalişti şi de faptul că Electra va funcţiona de la data de 1 iulie. “Toată luna iulie se va discuta despre organigrama şi numirile pe funcţii, dar şi unde vor fi sucursalele. Pe 21 iunie va ultima şedinţă AGA“, a adăugat Mitrescu.

După ultima şedinţă AGA din 21 iunie când se vor lua deciziile finale, va mai avea loc o întâlnire cu sindicatele pe 23 iunie.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: