Locatarii blocului de pe Griviţei au avut noapte albă

Locatarii blocului de pe Griviţei, unde a zburat acoperişul în urmă cu câţiva ani, nu au scăpat nici de această dată de inundaţii. Înarmaţi cu ligheane şi găleţi, oamenii au stat toată noaptea şi au strâns apa.

Aproximativ 80 de apartamente care aparţin de asociaţia 8 din Târgu Jiu, de pe Griviţei, au fost inundate după ploaia de luni noaptea. Pereţii apartamentelor s-au îmbibat cu apă, iar locatarii povestesc faptul că nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. „De fiecare dată când plouă păţim la fel. De şase ani de când s-au apucat să facă mansarda trăim un coşmar de câte ori plouă. Am stat toată noapte aici pe scări cu ligheanul şi am cărat la apă că dacă nu îmi intra în apartament. Şi nu numai eu. Toţi vecinii”, declară o locatară a blocului.

Preşedintele asociaţie 8, Pantelimon Tobescu, dă vina pe patronul firmei care se ocupă de mansardarea blocului. Deşi avea termen de execuţie de doar un an, de la încheierea contractului au trecut mai bine de şase ani, iar lucrarea nu e gata nici pe departe.  „Lucrează aici de vreo şase ani şi nici acum nu a terminat de mansardat. M-am săturat să vină oamenii la mine în fiecare zi şi să mi se plângă. Nu vrea să facă nimic. Acum eu am trimis pe acoperiş femeile de serviciu să adune apa că dacă nu ce a mai rămas se scurge la locatari în apartamente. A fost apa până la gleznă la etajul 5”, declară Pantelimon Tobescu, preşedintele asociaţiei 8 din Târgu Jiu.

Patronul firmei CAP EST INTERNAŢIONAL SA, Victor Spânu, susţine că le va da oamenilor banii să-şi zugrăvească apartamentele, deşi până acum nu a făcut-o niciodată. Fără să stea de vorbă cu reporterii ajunşi la faţa locului, acesta a afirmat în treacăt că le va da banii oamenilor.

După ce au dat în judecată firma care face mansardarea, reprezentanţii Asociaţiei 8 au obţinut hotărâre irevocabilă şi definitivă, pentru ca firma CAP Est Internaţional SA să nu mai execute nicio lucrare la blocul cu pricina, ba mai mult are obligaţia de a plăti unei alte firme executarea lucrării de mansardare, însă acest lucru nu se întâmplă, deoarece spun locatarii „Domul Spânu are relaţii şi nu se ia nimeni de el, chiar dacă am obţinut hotărâre definitivă şi irevocabilă”.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: