Luna de pe cer, adusă lângă Coloana lui Brâncuși

16 martie, ziua în care acum 62 de ani a murit sculptorul gorjean Constantin Brâncuși. Sau, mai bine zis, ziua în care a devenit nemuritor. Brâncuși a pus Târgu Jiu pe harta mondială a culturii, lăsând aici Coloana Infinitului, Poarta Sărutului și Masa Tăcerii.

Platforma online “Gorjenii lui Brâncuși” a organizat sâmbătă un eveniment care să-i aducă mai aproape pe gorjeni de marele sculptor. 62 de lampioane au fost înălțate spre cer chiar de la Coloana Infinitului, un simbol al sacrificiului eroilor acestei țări, ale căror suflete s-au înălțat la cer.

Și, pentru a aduce cerul mai aproape, organizatorii evenimenului l-au invitat pe Marcel Jinca, un pasionat de astronomie, care a adus un telescop lângă Coloana Infinitului. “Am văzut luna de aproape, am văzut craterele de pe lună”, a spus un copil entuziasmat. Chiar dacă norii au acoperit din când în când luna, cei care au avut răbdare au putut admira spectacolul ceresc, mai ales că și alți gorjeni care au telescop au venit la Coloana Infinitului, să împărtășească bucuria de a vedea luna de aproape și cu alte persoane.

“Brâncuși merită să fie mai bine cunoscut și prin astfel de evenimente vrem să îi aducem pe gorjeni mai aproape de operele pe care acesta ni le-a lăsat la Târgu Jiu”, a spus Maria Bîrcu, administrator la paginii Gorjenii lui Brâncuși. (A.A.)

Galerie foto




Vizualizări: 1,706

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: