Invitaţie la observaţii astronomice la Coloana fără Sfârşit

Gorjenii care doresc să participe la o seară de observaţii astronomice, sunt invitaţi sâmbătă, 16 martie, în Parcul Coloanei fără Sfârşit, între orele 19:00 – 21:00. Grupul online „Gorjenii lui Brâncuşi” organizează acolo un eveniment inedit cu ocazia împlinirii a 62 de ani de la trecerea în nefiinţă a marelui sculptor al Gorjului, Constantin Brâncuşi.

Sub numele „Brâncuși – Zbor spre bolta cerească”, grupul de facebook  „Gorjenii lui Brâncuşi”, propune o seară de observaţii astronomice chiar din Parcul Coloanei fără Sfârşit, sâmbătă seara, între orele 19:00 - 21:00. „Te invităm pe 16 martie, de la ora 19.00, în Parcul Coloanei fără Sfârșit, pentru a afla alte lucruri despre Brâncuși, la 62 de ani de la moartea sa. Vrem să-ți arătăm Cerul, atât de prezent în scrierile, vorbele și operele lui Brâncuși.Cel mai bun loc pentru întâlnirea noastră, în ziua în care îl omagiem pe Brâncuși, este Coloana fără Sfârșit, opera care unește Cerul cu Pământul”, descriu organizatorii acestui eveniment momentul şi locul ales pentru această seară specială .

Un prieten al comunității online „Gorjenii lui Brâncuși”, Marcel Jinca, va arăta cerul cu ajutorul telescopului. Se vor putea realiza fotografii ale Lunii cu ajutorul telescopului. Toţi cei care dețin un telescop, cu ajutorul căruia se pot face observații astronomice, sunt aşteptaţi sâmbătă să se alăture acestui eveniment. Tot atunci se vor lansa 62 de lampioane, pentru că pe  data de 16 martie 2019 se împlinesc 62 de ani de la moartea lui Brâncuși. „Du-te! Îmbrăţişează Columna infinirii cu palmele mâinilor deschise. Apoi, înălţându-ţi ochii, priveşte-o  şi vei cunoaşte astfel, într-adevăr, sinele cerului...”, este una din scrierile marelui Constantin Brâncuşi, un îndemn pentru toţi cei care, pe data de 16 martie, când se lasă întunericul și se deschide cerul, vor fi prezenţi la Coloana fără Sfârșit!

Vizualizări: 1,060

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: