Lupulescu demisionează, cei care l-au impus rămân

Octavian Lupulescu, șeful organizației municipale a PNL, a demisionat miercuri din funcție dezamăgit de scorul obținut în cursa electorală. Lupulescu nu este dezamăgit doar de scorul lui personal, ci și de al organizației despre care spune că a fost puțin mai mare ca al lui. Lupulescu a fost impus candidat prin asumarea răspunderii de către cei doi copreşedinţi, Tudor Barbu şi Dan Vîlceanu, dar aceştia sunt mulţumiţi de scorul care îi menţine în opoziţie.

Candidatul PNL la primăria Târgu Jiu, Octavian Lupulescu, a obținut la alegerile locale puțin peste 14 procente și a ales să demisioneze din funcția de președinte al organizației municipale. ”Da, am demisionat pentru că organizația municipală a obținut un rezultat slab la alegeri, iar eu am obținut un rezultat mai mic decât rezultatul partidului cu câteva procente și mi se pare normal să am o atitudine de om responsabil. Am anunțat telefonic conducerea partidului pentru că cei doi copreședinți sunt plecați și eu mi-am înregistrat demisia. În continuare rămân membru de partid. E normal să fie pus altcineva în locul meu, nu știu cine”, a spus Octavian Lupulescu.

Conducerea județeană a PNL Gorj nu a dorit să comenteze decizia lui Lupulescu, declarând doar că situația va fi analizată în următorul BPJ. ”Eu știu că m-a sunat și mi-a spus că vrea să demisioneze. Mai mult de atât nu știu nimic, eu sunt în București. Nu am stat de vorbă, i-am spus doar că ar fi bine să așteptăm să mă întorc, dar a spus că nu vrea și și-a înregistrat demisia. Până nu facem o analiză la partid, nu am ce comenta”, a spus Dan Vâlceanu, copreședinte PNL Gorj.

 Romanescu: Nu mai vrem surprize neplăcute

Gestul lui Octavian Lupulescu nu i-a luat însă prin surprindere pe colegii lui de partid. Marcel Romanescu susţine că Lupulescu a spus încă dinaintea campaniei electorale că dacă eșuează își va da demisia. ”Este o decizie personală și nu am comentarii de făcut. Pe toată perioada campaniei și înainte de campanie, domnul Lupulescu ne-a transmis că este bătălia pe care o conduce și rămâne în funcția politică doar dacă va câștiga Primăria Târgu Jiu. PNL trebuie să meargă înainte. Nu se știe cine va prelua organizația, urmează o analiză în BPJ, este o decizie pe care toată lumea o așteaptă și trebuie să fie o decizie înțeleaptă ca să nu mai avem surprize neplăcute așa cum am avut la alegerile locale”, a spus Marcel Romanescu.

Lupulescu a fost desemnat candidat, după ce şefii PNL Gorj au aruncat la coş un sondaj de opinie prin care au fost „măsuraţi” cinci liberali: Romanescu, Banţa, Mocioi, Berca şi Rotaru. Acesta din urmă a plecat din PNL şi a reuşit acelaşi scor cu Lupulescu, circa 14%, dar având în spate un partid, PSRo, care are foarte puţini membri.

Vizualizări: 1,648

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: