Macron anunţă rechiziţionarea stocurilor şi producţiei de măşti de protecţie

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat marţi că statul francez rechiziţionează ”toate stocurile şi producţia de măşti de protecţie pentru a le distribui îngrijitorilor şi persoanelor atinse de coronavirus”, în contextul în care Guvernul a anuţat al patrulea deces din cauza contaminarii cu noul coronavirus covid-19, relatează AFP.

”Rechiziţionăm toate stocurile şi producţia de măşti de protecţie. Le vom distribui profesioniştilor din sănătate şi francezilor atinşi de coronavirus”, a anunţat preşedintele Republicii într-un mesaj postat pe Twitter.

Un al patrulea deces în Franţa al unei persoane conraminate cu noul coronavirus a fost anunţat marţi de către Ministerul Sănătăţii, iar pragul de 200 de cazuri confirmate a fost depăşit, relatează AFP.

”Marţi, 3 martie 2020, la jumătatea zilei, 13 noi cazuri au fost declarate, crescând totalul la 204 în Franţa. Între aceste noi cazuri, încă un deces a fost anunţat în această (marţi) dimineaţa la Morbihan. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 92 de ani”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Primii trei morţi au fost un turist chinez în vârstă de 81 de ani diagnosticat la sfârşitul lui ianuarie, un profesor în vârstă de 60 de ani şi o femeie în vârstă de 89 de ani care au fost spitalizaţi în Hauts-de-France..

Această regiune este cea mai afectată de epidemie. Un focar principal se află la Oise, de unde erau originari cei doi bolnavi francezi decedaţi.

Vizualizări: 700

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: