Milioane de migranți sirieni ar putea ajunge în UE. Alertă maximă!

Turcia susţine că a lăsat peste 75.000 de migranţi să treacă frontiera spre Uniunea Europeană, relatează DPA. Până duminică dimineaţă la ora 10.00 (07.00 GMT), 76.358 de migranţi au trecut graniţa prin provincia Edirne, a scris pe Twitter ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu. După uciderea soldaţilor săi în atacurile aeriene de joi, Turcia a anunţat că îi va lăsa pe migranţi să treacă în Europa.

Turcia şi-a deschis vineri frontierele migratorii cu UE, ameninţând că va lăsa să treacă un nou aflux de refugiaţi sirieni dacă nu obţine un sprijin activ de la UE în disputa sa cu Rusia în Siria. Sunt 3,6 milioane de migranți la granița Turcieni, iar această țară a primit sprijin financiar consistent în ultimii ani pentru a-i ține acolo.

Uniunea Europeană şi-a exprimat sâmbătă "preocuparea", declarându-se dispusă să ofere un ajutor suplimentar Greciei şi Bulgariei, pentru a face faţă afluxului de migranţi dinspre Turcia vecină.

Situaţia la graniţa externă a Uniunii Europene între Turcia şi Bulgaria este calmă duminică, executivul de la Sofia dând asigurări că nici măcar un migrant nu a trecut frontiera ilegal, relatează DPA.

"În acest moment, situaţia este calmă", a declarat duminică, la Sofia, ministrul bulgar al Apărării, Krasimir Karakachanov, într-un interviu pentru televiziunea publică.

Politica Bulgariei trebuie să fie aceea de a nu permite sosirile ilegale de migranţi, a adăugat el.

Bulgaria şi-a întărit deja vineri dispozitivele de securitate la graniţa terestră de 259 de kilometri cu Turcia prin desfăşurarea de trupe ale jandarmeriei.

Vizualizări: 1,050

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: