Mafioţi evacuaţi din case. Opt vile de lux, confiscate!

Poliţia italiană a confiscat, marţi, opt vile de lux construite ilegal la Roma de către cel mai faimos şi puternic clan mafiot din peninsulă.

Primarul Romei, Virginia Raggi, care a participat la raidurile împotriva mafioţilor Casamonica, spune că proprietăţile vor fi demolate până la sfârşitul anului. „Este o zi istorică pentru oraş, dar şi pentru cetăţeni. Punem capăt anilor de ilegalităţi şi transmitem un mesaj puternic clanului Casamonica”, a declarat Raggi.

Cel puţin 30 de mafioţi au fost evacuaţi din case în urma acestei operaţiuni de amploare, la care au participat peste 600 de poliţişti, potrivit Euronews.

Familia Casamonica a fost asociată cu mai multe crime din sud-estul Romei, timp de câteva decenii. Clanul mafiot a atras atenţia publicului odată cu funeraliile de lux organizate pentru unul dintre şefii săi în 2015. Dintr-un elicopter au fost aruncate petale de trandafir asupra rudelor îndoliate în timp ce pe posterele atârnate la balcoanele unei bazilici din oraş se putea citi: „Ai cucerit Roma, acum cucereşti paradisul'”.

În luna iulie, 33 de membri ai clanului au fost arestaţi în raiduri pe proprietăţi grandioase, în care se găseau oglinzi cu rame aurite, sculpturi din marmură şi piese de mobilier extravagante.

Vizualizări: 2,371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: