Proteste violente din cauza scumpirii carburanților

Au fost proteste uriașe în Franța, din cauza scumpirii carburanților, scrie alegatorul.ro. Conform datelor oficiale, 409 persoane au fost rănite în timpul manifestaţiilor, din care 14 grav, şi până la 282 au fost arestate. O femeie a murit, lovită cu mașina de o șoferiță care a intrat în panică și a accelerat după ce a fost înconjurată de manifestanți.

Ministrul francez al Mediului, Francois de Rugy, a precizat că Executivul nu va face un pas înapoi în privinţa planului legat de creşterea taxelor pentru carburanţi. 

Executivul francez a aprobat o majorare a taxelor pentru carburanţi de 7,6 eurocenţi pe litru pentru motorină şi de 3,9 eurocenţi pentru benzină, pentru reduce utilizarea autovehiculelor poluante şi a promova energia curată.Începând din ianuarie, se vor aplica taxe suplimentare de 6 şi, respectiv, 3 eurocenţi.

Decizia va fi menținută în pofida nemulţumirii celor care au protestat sâmbătă faţă de această măsură.

Protestele 'vestelor galbene', numele sub care este cunoscută această mişcare creată pe reţelele de socializare, fără tutela vreunui partid sau sindicat, au izbucnit după ce Guvernul a anunțat scumpirea carburanţilor.

Vizualizări: 1,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: