Maharajahul Manţog

Bătălia politică de la noi  nu se mai duce demult între protagoniştii din prima linie care odată porniţi la atac îşi asumă riscurile  ce decurg din campaniile derulate pentru un loc eligibil în ce o fi ,numai plătit bine de la stat să fie. Cei care se aruncă în astfel de bătălii ştiu bine, sau ar trebui să ştie, că bătălia care presupune în teorie conotaţii onorabile se transformă rapid la noi în trânte şi păruieli cărora de regulă le cad victime membrii familiilor combatanţilor. După ce soţii, copii, părinţii, fraţii şi verişorii au fost trecuţi prin ciur şi prin dârmon se iau la rând prietenii care de frică să nu fie ţinta atacurilor de-a dreptul teroriste ori se fac că nu-l mai cunosc pe cel luat în vizor ori îi înjură şi ei ca să nu se creadă că sunt cu el. Un exemplu elocvent este în Gorj, judeţul unde Ionel Manţog, militant, fost şi probabil viitor preşedinte de filială PD.-L care a stârnit adevărate legende. Nu e foaie volantă cu pretenţii de ziar care  să apară în oraşul cu cea mai mare densitate pe metru pătrat de presă, Tg Jiu, care să nu-şi deschidă ediţia cu inconfundabilul Manţog, unde s-a mai plimbat Manţog, ce a mai pus la cale Manţog, ce a mâncat Manţog, unde a dormit Manţog, într-un cuvânt ce manţogării a mai făcut Manţog! Plătiţi să-l distrugă, părelnicii au făcut din Manţog un personaj mai cunoscut decât Băsescu în teritoriu, personaj căruia îi sunt atribuite puteri nemăsurate de care Călinoiu se sperie numai când îi zăreşte umbra.

Dacă nu-i cunoşti pe „sponsorii” foilor de pripas şi pe răspândacii plătiţi la debitul de zoaie pe minut ai crede că Manţog este un fel de maharajah  care rânduieşte viaţa supuşilor săi din teritoriu după „pohta ce-o pohteşte”.Omul care nu mai are nici o funcţie politică este mai vânat decât oricare dintre liderii de partid ai PD-L, unii dintre vânători făcându-şi un scop în viaţă din a-l distruge, din a-l reduce la tăcere, din a-l umili, din a-l îngenunchia. În scopul acestor „nobile” idealuri inşi în apropierea cărora trebuie să-ţi ţii mâna pe portofel de frică să nu ţi-l fure cum au furat tot ce se poate în ţara asta au scos la bătaie tot arsenalul  nenorocit . Au dezgropat de prin gunoaie şi mlaştini  puturoase  identităţi cu chip de om pe care i-au spălat şi  săltat  la rangul de părelnici care se dau indignaţi de trei ori pe zi. Deviza lor în viaţă este „şantajul şi etajul „ .Când au simţit că Manţog se pune de-a curmezişul intereselor şefilor lor  şi al afacerilor din care storceau bani doar plimbând hârtii cu valoare de contract, i-au atârnat de gât o casă despre care s-a comentat mai mult decât despre codurile  pentru care acum Europa s-ar putea să ne dea o palmă cu valoare de pumn. A început procedura cunoscută, cu DNA, anchete etc. Pentru că nu şi-a pus mâinile pe piept şi nu s-a gudurat slugarnit  la uşa cui trebuie,  Manţog a intrat în faza a doua când au început atacurile la soţie, judecător la Tribunalul Gorj.

Pentru că nu i-au găsit  în activitatea profesională nimic i-au imputat că a uitat să-şi treacă în declaraţia de avere un teren pe care la data completării declaraţiei îl vânduse deja. Doi ani de zile judecătoarea Manţog a fost suspendată şi s-a judecat cu nimeni altul decât cu  DNA. De curând ,de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a primit verdictul de nevinovat după ce Parchetul s-a ţinut gaia- maţul de ea şi nu au slăbit-o din recursuri  până ce au obosit şi el. În mod normal, de acum înainte, judecătoarea care şi-a redobândit statutul împroşcat cu noroi timp de doi ani ar trebui să se întoarcă la rându-i cu proces împotriva celor care i-au răpit doi ani din viaţă! Până la urmă dacă ştii cum să te aperi, justiţia face dreptate chiar dacă uneori prea târziu!

Pentru că episodul cu procesele soţiei  s-a încheiat Manţog  este foarte neliniştit. Nu prea întrevede ce i s-ar mai înscena, ce i s-ar mai putea imputa, ce i s-ar mai coace, ce i s-ar mai pune în cârcă mai ales că în Gorj se anunţă o vară fierbinte ,cu multe surprize pe care de data asta s-ar putea să le facă chiar el!

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: