Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Mai bine putred decât securist

Abia făcusem ochi, azi-dimineaţă, că mi-a şi luat ochii o ştire cu titlu interesant: ”Mona Muscă a ajuns la spital după ce a căzut într-o gură de canal din zona 1 Mai, din Bucureşti”. Mai întâi am crezut că e veche. Ştiam că Mona Muscă a căzut în canal de acum ceva vreme, când s-a aflat că prefera ”Dana” în loc de ”Mona”. Acum s-ar părea că a căzut şi la propriu, ca să se asorteze. Asta e, drama turnătorilor, săracii. Nu au făcut-o pentru ei... Pentru copilaşi! Ca să nu mai stea la coadă la carne şi lapte. Şi ce mare lucru au făcut- Au povestit despre nişte oameni. Ei, sanchi! Asta fac şi babele de la scară, de ce n-ar face-o ei pentru bani- Mai ales că toată lumea credea că (mă scuzaţi) comunismul va fi veşnic. Hai s-o luăm altfel: cam câţi oameni de la oraş peste 45 de ani credeţi că n-au colaborat- În fond, şi acum sunt servicii. Dacă se întoarce comunismul, poate se trezesc nişte băieţi tineri acuzaţi că au colaborat cu democraţia.

Să nu credeţi că vreau să-i scuz pe turnători. Departe de mine gândul. Gestul e infect. Dar îi scuz, da, în măsura în care ştiu cât de infecţi pot fi oamenii, în special cei cărora le place să trăiască bine. şi în special într-o perioadă în care lumea trăia cam rău. Şi ghiciţi ce! Lumea parcă începe din nou să trăiască prost. Doar că dictator nu mai avem, aşa că trebuie găsit altceva pentru a răzbate. Apropo, ce e mai rău, până la urmă: să câştigi bani prostituându-te în presă şi minţind oameni sau turnând vecini- Temă pentru acasă. Scrieţi-ne unde vreţi dumneavoastră.

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: