MAI confirmă controlul de la IPJ Gorj

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a confirmat că o echipă a Corpului de Control al ministrului Radu Stroe este la Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Gorj. Ministerul de Interne nu a spus care sunt motivele noului control. Inspectorul şef Viorel Caragea a fost reclamat de peste 50 de ori la MAI şi IGPR. După scandalul cu omul de afaceri Râmescu, autorităţile anunţaseră o sancţiune cu diminuarea salariului cu 10% timp de două luni, însă MAI nu a confirmat vreo sancţiune.

 „O comisie a Corpului de Control al Ministrului efectuează verificări la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj cu privire la o serie de aspecte ce au fost semnalate conducerii Ministerului Afacerilor Interne, la finalizarea acestora urmând a vă comunica rezultatul acestora“, a transmis MAI.

Şeful IPJ Gorj, Viorel Caragea, a fost din nou reclamat la Ministerul de Interne, de data aceasta de către comisarul şef Daniela Nicu, șefa Serviciului Cabinet al comandantului IPJ Gorj. “Situația mea este foarte delicată și chiar nu știu ce o să se întâmple. Voi vorbi cu presa doar după ce va pleca Corpul de Control și voi primi răspunsurile cuvenite. La noi sunt niște reguli și nu vreau să o iau înainte cu presa, să nu am și alte repercusiuni. Și așa am pierdut tot ce se putea pierde, după 25 de ani de muncă. În 15 zile trebuie să primesc răspuns și, în funcție de asta, o să vă dau toate detaliile, pentru că asta e ultima șansă. Sunt convinsă că n-o să fie dreptate”, a declarat comisarul şef  Daniela Nicu pentru gorjnews. ro.

Motivul pentru care Daniela Nicu nu are încredere ar putea fi legat de faptul că alte zeci de plângeri făcute de subordonaţii lui Caragea au rămas fără răspuns. În vara acestui an, MAI comunica redacţiei Pandurul că pe numele lui Caragea existau deja 55 de plângeri. „În perioada 2012-iunie 2013, la nivelul Corpului de Control al Ministrului au fost înregistrate 55 petiţii privind posibile abuzuri şi ilegalităţi comise de către persoana în cauză. Parte dintre acestea au făcut obiectul  unor verificări punctuale sau controale tematice efectuate la I.P.J. Gorj de către Corpul de Control al Ministrului, altele fiind transmise, spre competentă soluţionare, unităţilor de parchet competente, Direcţiei Generale Anticorupţie şi Inspectoratului General al Poliţiei Române“, se arată în răspunsul menţionat.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: