Cămătarii i-au luat trei case, terenuri şi bani pentru 1250 de euro

Declaraţii şocante, care i-au lăsat cu gura căscată pe cei din sala de judecată, au fost făcute ieri într-un proces aflat pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu şi în care inculpat este Mircea Romanescu, un gorjean de vreo 40 de ani care în februarie 2012 a trecut şi prin arestul IPJ Gorj după ce a fost prins în flagrant luând bani de la o femeie care îl reclamase pentru şantaj şi cămătărie. Dosarul respectiv a ajuns anul acesta pe rolul instanţei, iar acum a venit rândul unei alte victime să povestească prin ceea ce a trecut.

Dosarul lui Romanescu a fost trecut repede cu vederea după flagrantul din iarna anului trecut pentru că, între timp, anchetatorii au instrumentat alte cauze, despre şantaj şi cămătărie mai vorbindu-se doar în cazul lui Aristică Doru Şerban (Habitu), pe care, deocamdată, instanţa l-a achitat, nedefinitiv, de cea din urmă acuzaţie. În timp ce la Habitu anchetatorii s-au chinuit să strângă probe pentru a-l dovedi drept „cămătarul Gorjului”, în realitate, acesta are şanse să piardă acest titlu „onorific” pentru că dezvăluirile făcute ieri în procesul lui Romanescu sunt mult mai grave. Chiar dacă sumele sunt ceva mai mici decât cele vehiculate de anchetatori la Habitu şi insuficiente pentru condamnarea acestuia, în procesul de acum o femeie a venit şi a povestit calvarul prin care a trecut, aceasta menţionând că a ajuns inclusiv dependentă de dializă, îmbolnăvindu-se grav din cauza banilor pe care i-a luat de la cămătari.

Ameninţată cu răpirea copiilor

Martora respectivă, căreia la solicitarea sa îi protejăm identitatea, de şi în sala de judecată mai avea un pic şi sărea la gâtul lui Romanescu pentru a-şi vărsa nervii pe el, deşi acesta este destul de greu de pus la pământ, a povestit ieri timp de câteva zeci de minute despre necazurile de care a avut parte de când a decis să ia cu împrumut 1250 de euro. A fost de acord să facă un contract prin notariat şi să gajeze cu un teren şi o casă de la Băleşti, pe care nu le credea vreodată înstrăinate. A ajuns în cele din urmă să piardă trei case şi terenurile aferente, inclusiv în Târgu Jiu, nevenindu-i să creadă că, în plus, a dat şi 8800 de euro ca dobândă la banii împrumutaţi.

Femeia a povestit, sub jurământ, că a fost ameninţată cu bătaia, cu răpirea şi lovirea copiilor, cu distrugerea caselor, dacă nu acceptă noi contracte fictive de împrumut, ea menţionând că de fiecare dată a cedat presiunilor la care era supusă, deşi plătea sume de bani din ce în ce mai mari. A ajuns în cele din urmă să fie executată silit pentru că… nu-şi plătea împrumutul şi, astfel, creditorul său s-a ales cu case şi terenuri pe care un expert le-a evaluat la nici 150.000 de lei şi pe care, acum, acesta le vinde, la bucată la preţul respectiv. Martora a declarat că imobilele au fost vândute fictiv de Romanescu iubitei acestuia, care, astfel, le poate scoate la vânzare pe piaţa liberă ca orice proprietar de bună credinţă.

Prins în flagrant

Mircea Romanescu a fost trimis în judecată în acest dosar împreună cu Emil Leontin Tomescu, absent la procesul de ieri, după ce a fost prins în flagrant că luat 10.000 de euro de la cea care a avut curajul să-l denunţe la Poliţie. Femeia respectivă este parte în procesul aflat acum pe rol şi a cerut, de asemenea, să-i fie protejată identitatea, ea mărturisind că se teme pentru siguranţa sa, deşi procesul este unul public şi este aproape de pronunţarea unui verdict pe fond. Flagrantul din februarie 2012 a fost realizat în condiţiile în care femeia returna 10.000 de euro la un împrumut de 10.000 de euro după ce plătise alţi 30.000 de euro drept dobândă…

Vizualizări: 336

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: