Mai multe clase pentru învățământul profesional și dual

Planul de şcolarizare pentru perioada 2020-2021 prevede o creştere cu 29% a claselor de învăţământ profesional tehnic şi profesional dual, comparativ cu cifrele din acest an şcolar, în contextul în care piaţa muncii are nevoie de personal calificat pregătit în cele două forme de şcolarizare, a declarat vineri, la Deva, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.

Totodată, ea a menţionat că este important ca părinţii să fie informaţi şi despre faptul că tinerii care urmează aceste forme de şcolarizare îşi pot continua studiile, dacă doresc să facă liceul sau o facultate. În acest context, ministrul Educaţiei a menţionat că a solicitat inspectoratelor şcolare să-i consilieze pe părinţii elevilor din clasele a şaptea şi a opta, despre ceea ce înseamnă învăţământul profesional dual.

"Părinţii trebuie să înţeleagă că nu mai este acel învăţământ profesional pe care îl cunoaştem noi, cei care suntem mai trecuţi de o anumită vârstă. Este un altfel de învăţământ profesional, dual, şi există numeroase facilităţi pentru copii, în acest caz", a spus Monica Anisie.

Ministrul Monica Anisie a vizitat vineri două licee din Deva, dintre care unul cu profil tehnologic, dar şi un agent economic unde a discutat cu elevii care se aflau în practică.

Vizualizări: 887

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: