50% din elevii din municipiu sunt veniți din județ

Primarul Marcel Romanescu vrea bani de la Consiliul Județean Gorj să investească în școlile din municipiu. Explicația edilului: jumătate din elevii care studiază la liceele din Târgu Jiu sunt din alte localități. Romanescu susține că nu a primit niciun leu de la Consiliul Județean și toate investițiile în unitățile de învățământ s-au făcut cu bani din vistieria municipalității.

Edilul a explicat că, în liceele din municipiu, doar 50% sunt elevi din Târgu Jiu. În rest, aceștia vin din alte localități din județul Gorj.

Este motivul pentru care își dorește ca atenția Consiliului Județean Gorj să se îndrepte și către Primăria Târgu Jiu când sunt distribuite fondurile în județ.

„Pe cei din Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj i-a tratat mai rău decât tratează pe oricine. Am avut zero lei permanent. Și necesități sunt. Când amenajez cămine, școli, nu le amenajez doar pentru Târgu Jiu. Astăzi, liceele din Târgu Jiu au 50% elevi din municipiu și 50% elevi veniți din județ, iar banii vin din bugetul local. Ce am economisit din licitațiile de anul trecut, am investit acum în școli”, a mai declarat Marcel Romanescu.

Vizualizări: 892

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: