Mai multe locuri în Centrul de îngrijire şi asistenţă de la Dobriţa

Capacitatea Centrului de îngrijire şi asistenţă de la Dobriţa va suplimentată cu peste 50 de locuri începând din această iarnă. Odată cu darea în folosinţă a noului pavilion, va fi inaugurat şi un serviciu social, mai exact “Centrul de recuperare - reabilitare” care are o capacitate de 11 locuri. Valoare totală a investiţiei se ridică la suma de 3.494.886,38 lei.

Un nou pavilion cu 50 de locuri şi un serviciu de recuperare cu o capacitate de 11 locuri vor fi puse la dispoziţia persoanelor cu handicap începând cu luna noiembrie. Odată cu darea în folosinţă în camere vor putea fi cazaţi câte trei bătrâni şi nu 8 câţi au fost până acum. Lucrările de extindere, modernizare şi dotare a complexului de îngrijire şi asistenţă de la Dobriţa se impuneau întrucât spaţiile de cazare erau inadecvate, nu se respectau condiţiile de calitate, iar camerele nu aveau grupuri sanitare proprii.      

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Gorj, valoarea totală a investiţiei este de  3.494.886,38 lei. “Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Dobriţa se va extinde cu un nou pavilion ce va avea o capacitate de 50 de locuri. La acesta se adaugă şi un serviciu social “Centru de recuperare - reabilitare ” care are o capacitate de 11 locuri. Lucrările vor fi finalizate în luna noiembrie, iar valoare proiectului este de 3.494.886,38 lei”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj. Noua construcţie are o suprafaţă de 1.624,28 mp. Aici vor fi amenajate 16 camere cu două paturi, 6 camere cu trei paturi, cabinete pentru asistente, sală de mese, vestiare, depozite pentru alimente, spălător vesele, oficiu şi un spaţiu de socializare. “Dormitoarele vor fi dotate cu mobilierul corespunzător. În fiecare cameră va exista televizor. Pentru fiecare grup de două camere va exista câte o baie. Clădirea va fi încălzită cu ajutorul centralei termice, iar apa caldă se va asigura prin intermediul instalaţii solare”, a mai precizat Oana Paloş.  

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: